Oficir za vezu kosovske vlade posetio Bujanovac

Izvor: RTS, 25.Dec.2014, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oficir za vezu kosovske vlade posetio Bujanovac

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji Jonuz Musliju kaže da je sa oficirom za vezu kosovske vlade u Beogradu Valjdetom Sadikuom razgovarao o načinima na koje Kosovo može pomoći unapređenju prava Albanaca u Bujanovcu i Preševu u oblasti sporta, kulture i obrazovanja.

Valjdet Sadiku, koji je kao oficir za vezu kancelarije Vlade Kosova u Beogradu po drugi put boravio u Bujanovcu, imao je odvojeni sastanak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i s predsednikom te opštine Nagipom Arifijem.

Musliju je za agenciju Beta izjavio da očekuje da Kosovo ubuduće ima aktivniju ulogu u ostvarivanju prava Albanaca koji žive u Preševu i Bujanovcu, na jugu centralne Srbije.

"Sastanak je bio više posvećen upoznavanju i otvaranju dobrog puta za nalaženje političkog rešenja za Albance u Preševskoj dolini", rekao je Musliju.

Musliju, koji je i predsednik Skupštine opštine Bujanovac, naveo je da će ubuduće najverovatnije funkciju u opštini obavljati volonterski, kao i da će se potpuno posvetiti Nacionalnom savetu Albanaca na čije je čelo izabran nakon izbora za nacionalne savete u oktobru.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.