NP Otadžbina: Zadrigli Selaković mirno posmatrao kako u UN Rusija spasava čast Srbije

Izvor: KMnovine.com, 18.Apr.2021, 16:19

NP ''Otadžbina'': Zadrigli Selaković mirno posmatrao kako u UN Rusija spasava čast Srbije

"Čak i da Aleksandar Vučić potpiše sveobuhvatni mirovni sporazum sa južnom srpskom pokrajinom Rusija će u Savetu bezbednosti poštovati Rezloluciju 1244 i neće dozvoliti ulazak samoproglašene republike Kosovo u Ujedinjene nacije" navodi se u saopštenju NP "Otadžbina" koje u celosti prenosimo.



Indolentno, ili još bolje kukavičko, držanje zadriglog ministra spoljnih poslova Srbije Nikole Selakovića na sednici >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Saveta bezbednosti tokom isticanja separatističkih simbola samoproglašene republike Kosovo samo pokazuje nespremnost i neodlučnost režima Aleksandra Vučića u odbrani južne srpske pokrajine.

Predstavnici Ruske Federacije su obavili posao umesto Republike Srbije i uklonili zastavu samoproglašene repbulike Kosovo iz prostorija u kojima je držana sednica. Ovo svoje pasivno držanje ministar je branio time što je tvrdio da se tako poneo jer je Srbija za mir i nije za zaoštravanje sa separatističkim vlastima.

Navedeni ministar se nije bolje poneo ni tokom poste Moskvi i njegovim susretom sa ministrom spoljnih poslova RF Sergejem Lavrovim. Rezoluciju 1244SB koja čuva integritet i suverenitet Republike Srbije uopšte nije spomenuo, bazirajući svoje izlaganje na tome da je Srbija prijatelj Rusije jer joj nije uvela ekonomske sankcije. Tragikomično. Od uvođenja ekonomskih sankcija Rusiji više bi stradala privreda Srbije nego Ruske Federacije. Uostalom, Ruskoj Federaciji nisu naškodile sankcije ni EU i SAD pa ne bi mogle ni sankcije takvog „ekonomskog tigra“ kao što je Srbija.






Međutim, poruku koju je dobio i ministar Selaković ili bolje reći Aleksandar Vučić je izajava Lavrova da je jako opasno menjati Rezoluciju 1244. Ovaj stav Ruske Federacije je duboko suprotan namerama Aleksandra Vučića i njegovog prijatelja Hašima Tačija koji se zalažu za međusobno priznanje i shodno tome prekrajanje granica. Dogovor Aleksandra Vučića o prekrajanju granica ne može još da se realizuje jer mu je politički partner u zatvoru u Hagu. Ovaj stav Ruske Federacije nedvosmisleno govori i o tome da čak i da Aleksandar Vučić potpiše sveobuhvatni mirovni sporazum sa južnom srpskom pokrajinom Rusija će u Savetu bezbednosti poštovati Rezloluciju 1244 i neće dozvoliti ulazak samoproglašene republike Kosovo u Ujedinjene nacije. Ovo i stoga što bi ulazak samoproglašene republike Kosovo u UN istoj otvorio i put za ulazak u NATO pakt. Ruskoj Federacaciji ni u snu ne pada na pamet da širi granice NATO pakta.

Iskreno govoreći, povlačenje priznanja 18 država nije rezultat zalaganja Aleksandra Vučića i njegovog režima. Ceo posao odradila je ruska diplomatija a uloga Srbije je bila tehničkog karaktera. Oni su samo pisali molbe i zahteve.

Na konferenciji za medije ministara inostranih poslova Srbije i Rusije Sergej Lavrov je ukazao na spremnost RF da učestvuje u mirovnom dogovoru Beograda i Prištine. Sa srpske strane postoji ćutanje iako se i Priština i EU zalažu da na pregovorima učestvuju i SAD. Aleksandar Vučić bi možda pozvao i Kinu ali Rusiju teško.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ podseća građane Srbije da je 2008. godine ondašnji predsednik Vlade Vojislav Koštunca kada su EU i Prištine pozvale SAD, pozvao Rusku Federaciju. Tadašnji pregovorači sa amerčike strane su bili Frenk Vizner a sa ruske sadašnji ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko. Ali to je već istorija. Za poziv Ruskoj Federaciji mora se imati hrabrosti, a nju Aleksandar Vučić ne poseduje.

Ovih dana smo svedoci i više puta ponovljenog zahteva Ruskoj Federaciji da njen predsednik Vladimir Putin prisustvuje osveštenju hrama Svetog Save. Prvo je to uradio Aleksandar Vučić a onda to kao papagaj ponavlja ministar Selaković. Nije uobičajeno da pozive za osveštenje crkvenog hrama pišu visoki državni rukovodioci već to radi crkva. Ali u Srbiji je Aleksandar Vučić sve. I predsednik Vlade, i ministar spoljnih poslova, i vojske, i unutrašnjih poslova, i pravde, pa i srpski patrijarh. Dolazak predsednika Ruske Federacije je Aleksandru Vučiću potreban makar iz dva razloga. Prvi, približavaju se i predsednički i beogradski izbori pa bi ova poseta Vučiću dobrodošla u njegovoj predizbornoj kampanji. Drugi je želja za popravljanjem zahladnelih odnosa sa RF posle Vašingtonskog sporazuma i ima za cilj da za Aleksandra Vučića Ruska Federacija bude sigurno utočište. Jer se već iz aviona vidi da je njegov silazak sa vlasti neminovan. Rusija mu je potrebna da bi tamo mogao da sakrije ogroman novac koji je tokom svoje vladavine opljačkao od građana Srbije. Takođe, da bi se i sam tamo sakrio i izbegao pravdu zbog svojih brojnih kriminalno-zločinačko-korupcionaških afera u kojima je bio glavni akter.




Kosovska Mitrovica
18.04.2021. godine

Informativna služba
Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije
„Otadžbina“




* * *


Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:   
Ministar Selaković psovao Srbe na Gazimestanu (video) - KM Novineponedeljak, 30. jun 2014. | KM novine Govor Predsednika Srbije na 625-tom Vidovdanu od kada se na polju Kosovu odigrala bitka sudbonosna za srpski narod, nije prošao ni malo slavno. Naprotiv. Reakcija okupljenog srpskog naroda od strane političke vrhuške nije bila očekivana, što je sasvim očigledno ali u narodu ona nailazi na puno razumevanje.


PROČITAJTE JOŠ:   
NP ''Otadžbina'': Petković, Đurić, Selaković, Jovanić politička metamorfoze iz ličnih interesa - KM NovineU vreme potpisivanja Briselskog sporazuma Petar Petković se nalazio na funkciji portparola Demokratske stranke Srbije i bio je poslanik iste stranke u Skupštini Republike Srbije. Ali krenimo redom. Petar Petković je 2006. godine postao pripadnik Aktivnog centra koji je delovao pod patronatom Demokratske stranke Srbije.


PROČITAJTE JOŠ:   
Šizofrene izjave ''patriote'' Selakovića dok učestvuje u najvećoj izdaji srpske zemlje u istoriji! - KM NovineŠizofrene izjave Selakovića dok učestvuje u najvećoj izdaji srpske zemlje u istoriji! Tanjug prenosi intervjuministra spoljnih poslova Srbije za izvesnu TV K1 a koji sadrži tako kontroverzne izjave da se mirne savesti može nazvati - šizofrenim.





KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2021 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.