Moguć stravičan scenario; Srbima ne možete upravljati

Izvor: B92, 26.Jun.2023, 09:59

Moguć "stravičan scenario"; "Srbima ne možete upravljati"

Novinar Vehbi Kajtazi kaže da problem na severu nije vladavina prava, već politika, i da se može rešiti samo za pregovaračkim stolom.

Prema njegovim rečima, tzv. Kosovo u tom delu "ima suverenitet samo onoliko koliko NATO želi", prenosi Kosovo online pisanje prištinske štampe.

Kajtazi upozorava na stravičan scenario u slučaju da Vlada tzv. Kosova ne posluša zahteve SAD i Evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << unije, i dodaje da je čudno kako je premijer Aljbin Kurti doveo tzv. Kosovo do ove tačke.

On dodaje da je tzv. Kosovo došlo u situaciju da Kfor vraća ministre iz kosovske vlade iz opština na severu.

“Put kojim Kurti ide je rizičan i može sever sa pretvori u punu međunarodnu kontrolu, a ako se to desi onda nema više države. Ako Kfor ne dozvoli specijalnim jedinicama da idu na sever, čemu ovo stanje. Da li kontrolišemo celu teritoriju, da li upravljamo čitavom teritorijom? Došli smo u situaciju sukoba sa državom koja nam garantuje naše političko blagostanje i sigurnost zbog četiri predsednika koji ne postoje. Neko ko je dobio tri odsto glasova ne može biti predsednik. Srpsko odbacivanje je političko i na njega ne možete odgovoriti nasiljem, jer kada nemate kontrolu ne možete vladati", rekao je Kajtazi.

Kako je naveo, kosovske institucije ne mogu da upravljaju Srbima na severu, ma šta god da učine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO,   Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti na "udaru" kritika: "Šteta je gde smo završili"

Izvor: B92, 26.Jun.2023

Novinar sa tzv. Kosova, Berat Buzhala napisao je na svom Tviter nalogu da Aljbin Kurti nastavlja da živi u '90-im i da je njegova politika ostatak prošlosti...U svojoj objavi on navodi da prvi put od 1989. Srbija nadigrava Kosovo..."Sa premijerom Kurtijem na čelu vlade, Kosovo ide ka međunarodnoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.