Makenzi: Članstvo Kosova u Unesku uvreda za cele UN

Izvor: RTS, 08.Nov.2015, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makenzi: Članstvo Kosova u Unesku uvreda za cele UN

Bivši komandant Sektora Sarajevo Ujedinjenih nacija, penzionisani general-major kanadske vojske Luis Makenzi progovorio je protiv članstva Kosova u Unesku i naveo da bi to bila "uvreda ne samo za Unesko već i za same Ujedinjene nacije".
U kratkom video-klipu koji je snimljen u okviru kampanje za "No Kosovo Unesco", general Makenzi je rekao da je bio šokiran kada je pročitao da Kosovo traži >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << članstvo u Unesku.

"Znate, ovo je uprkos činjenici da je vođstvo Kosova poslednjih 15 godina ignorisalo bezobzirno razaranje, oštećivanje i skrnjavljenje srpskih crkava i manastira. Ovo su upravo simboli koje bi Unesko trebalo da štiti – simboli kulturnog nasleđa", podsetio je general Makenzi.
U okviru zvanične peticije "No Kosovo Unesco" prikupljeno je preko 138.000 potpisa i cilj je da se do glasanja o članstvu Kosova u Unesku prikupi ukupno 150.000 potpisa.
Prvih 100.000 potpisa je već predato generalnom sekretaru Uneska Irini Bokovoj u Parizu.
Protivnici prijema Kosova u Unesko pokrenuli su elektronsku peticiju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mekenzi: Uvreda ne samo za Unesko već i za same UN

Izvor: Večernje novosti, 08.Nov.2015

Bivši komandant Sektora Sarajevo Ujedinjenih nacija (UN), penzionisani general-major kanadske vojske Luis Mekenzi progovorio je danas protiv članstva Kosova u Unesko i naveo da bi to bila "uvreda ne samo za Unesko već i za same UN"."Dati dobrodošlicu Kosovu u Unesko bila bi uvreda ne samo za Unesko,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.