Koštunica za vanredne parlamenetrane i izbore u Beogradu

Izvor: Večernje novosti, 26.Sep.2013, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica za vanredne parlamenetrane i izbore u Beogradu

BEOGRAD - Predsedništvo Demokratske stranke Srbije jednoglasno je odlučilo da bez izbora neće ulaziti u vlast u Beogradu i zatražilo istovremeno raspisivanje vanrednih parlamentarnih i gradskih izbora, saopštio je predsednik te stranke Vojislav Koštunica."Smatramo da se Srbija nalazi u dubokoj političkoj, ekonomskoj i moralnoj krizi zbog potpisivanja briselskih sporazuma kojima se predaje Kosovo i zbog podaničkog odnosa sadašnje vlasti prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Evropskoj uniji", naveo je Koštunica u stranačkom saopštenju.On je rekao i da "u istom trenutku smena Dragana Đilasa omogućava da se istovremeno raspišu beogradski i republički parlamentarni izbori" istakavši da "to znači da DŠ neće ulaziti u vlast u Beogradu bez izbora"."Predlog DŠ da se istovremeno raspišu parlamentarni i beogradski izbori pre svega je upućen Srpskoj naprednoj stranci koja je najodgovornija stranka u sadašnjoj Vladi", precizirao je on.Koštunica je naveo i da je za stranku čiji je predsednik "raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora glavni cilj, jer izbori pružaju mogućnost da se promeni sadašnja vlast i uspostavi nova državotvorna politika".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Vojislav Koštunica

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Božović: Većina odbornika za vanredne izbore u Beogradu

Izvor: Press, 27.Sep.2013, 12:31

"Stranke koje traže momentalno raspisivanje izbora imaju 59 odbornika u gradskom parlamentu. Ne postoji ni jedan jedini razlog da se Beograđanima oduzima šest meseci normalnog života i da se izbori održe tek na proleće 2014.godine. Jedini razlog je želja vlasti da sebi obezbedi dodatno vreme kako...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.