Odluka o spuštanju borbene gotovosti - posle procene i konsultacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2018, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka o spuštanju borbene gotovosti - posle procene i konsultacija

Odluku o spuštanju borbene gotovosti oružanih snaga doneću nakon procene i u dogovoru sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je ranije danas  zbog upada pripadnika kosovskih specijalnih jedinica ROSU na jezero Gazivode, naredio stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti.

"Kad donesem odluku o stepenu borbene gotovosti Vojske Srbije javnost će biti obaveštena. To je suvereno pravo predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Republike", rekao je Vučić večeras u obraćanju javnosti.

"Nikoga ne ugrožavamo. I danas vidimo koliko vojska može da bude odvraćajući faktor u prevenciji bilo kakvih sukoba", zaključio je predsednik Vučić.

Takođe, i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je naložio direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti,.

"Povodom napada Albanaca na sever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično delo, naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti", rečeno je u saopštenju.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti da prati razvoj situacije i preduzeće sve mere koje država bude naložila", istakao je Stefanović.

Vulin: Vojska Srbije postupa po naređenju vrhovnog komandanta

Vojska Srbije je u skladu sa naređenjem Vrhovnog komandanta stavljena u odgovarajući stepen pripravnosti, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

"Naređenje Vrhovnog komandanta je i dalje na snazi i dok je tako, Vojska Srbije prati situaciju i spremna je da odgovori na svaki razvoj situacije", rekao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović izvršili su proveru pripravnosti 63. padobranskog bataljona Specijalne brigade u Nišu.

Oni su proverili brzinu reagovanja i spremnost jedinice pre upućivanja na izvršenje postavljenih zadataka.

Ministar Vulin je, nakon obilaska i sastanka s Komandom Kopnene vojske, izjavio da Vojska Srbije postupa po naređenju vrhovnog komandanta i da je spremna da brzo i odlučno izvrši sva naređenja i zaštiti živote građana Srbije bez obzira gde žive.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.