Kosovo: Nikolići sedmi put na meti vandala

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jun.2016, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Nikolići sedmi put na meti vandala

Eksplozivna naprava načinila je veliku materijalnu štetu na kući Zdravka Nikolića u selu Kovrage kod Istoka.

Reč je o jedinom povratniku u to mesto, koji je sa bratom tek ove godine počeo da obrađuje napušteno imanje.

Nikolić kaže da je eksplozija raznela ulazna vrata, a da se tragovi od gelera mogu videti na svim zidovima.

Iako se tek odnedavno vratio u rodni kraj, njegova kuća je sedam puta bila na meti napadača i lopova, koji su do sada lomili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prozore i bacali blato na fasadu.

I prva informacija koja je stigla u medije jeste da je još jednom obijena i pokradena. Kosovsko ministarstvo za zajednice i povratak ocenilo je da "sve dok se ovakvi napadi dešavaju u povratničkim sredinama, povratak u tim mestima ne može biti uspešan".

- Ovo je još jedan u nizu napada kojim se povratnici zastrašuju. Ovakvi slučajevi izazivaju strah i teraju povratnike na ponovno iseljavanje. Lomljenje stakla, napadi, pljačke, zastrašivanja povratnika ne dozvoljavaju da povratak u ovakvim sredinama bude uspešan. Samo brzom reakcijom nadležnih organa u ovom i svim ranijim slučajevima koji nisu rasvetljeni i stoje u mestu može se doći do boljih rezultata kada je bezbednost povratnika u pitanju, a i sam povratak - navedeno je u saopštenju ministarstva.

Pre nedelju dana na kući Zdravka Nikolića je polomljeno staklo, ali on taj incident nije prijavio policiji, već je sam nadoknadio štetu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Neophodna zaštita povratnika na Kosovu

Izvor: RTS, 07.Jun.2016

U selu Kovrage kod Istoka u kući Zdravka Nikolića aktivirana je eksplozivna naprava, koja je pričinila veliku materijalnu štetu. U trenutku napada u kući nije bilo nikoga. Srbi povratnici u Istoku smatraju da je napad smišljen, kako bi se zastrašili oni koji su se vratili i sprečio povratak...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.