Kamenovan automobil Srbina u Suvom Dolu; Nepoznata osoba pucala na vozilo policije kod Zvečana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2023, 21:58

Kamenovan automobil Srbina u Suvom Dolu; Nepoznata osoba pucala na vozilo policije kod Zvečana

Automobil kojim je upravljao Srbin Saša Blažić kamenovala je večeras grupa Albanaca u Suvom Dolu,potvrdio je za Kosovo onlajn Blažić.

On je izjavio da je uspeo da pobegne i dođe do svoje zgrade u Suvom Dolu, jer je ubrzao kada je počelo kamenovanje.

Išao sam za Severnu Mitrovicu, prebacio sam ćerku autom i u povratku sam video grupu momaka na raskrsnici u blizini džamije u Suvom Dolu. Bilo je njih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 6-7 i video sam da se saginju pa sam pretpostavio da se saginju za kamenje. Kada je počelo kamenovanje ubrzao sam i čuo lupanje kamenja o auto. Bar desetak kamenica su pogodila automobil. Bogu hvala nisam povređen, naveo je Blažić.

On je rekao da je bivši pripadnik Kosovske policije i da nikada ni sa kim nije imao problema.

Devet godina živim u Suvom Dolu. Nikada nisam imao problema. Sada su me napali samo zato jer su primetili da je auto koji vozim "pasat" registarskih oznaka KG i ja sam siguran da su me zbog toga napali. Radio sam u policiji, išao sam po celom Kosovu i nikada nikom ništa nažao nisam uradio, kazao je Blažić.

Kancelarija:Novi incident u Suvom Dolu pokazatelj da su Srbi jedine mete i žrtve

Večerašnji incident u multietničkom Suvom Dolu jasan je pokazatelj da su Srbi jedine mete i žrtve, a da prisustvo pripadnika kosovske policije samo ohrabruje albanske ekstremiste, poručila je Kancelarija za KiM.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima podseća se da je večeras u Suvom Dolu kamenovano vozilo kojim je upravljao Saša Blažić, da on srećom nije povređen, ali je na automobilu pričinjena materijalna šteta.

Blažić je, kako navode,vozio automobil sa registarskim oznakama Kragujevca, što nedvosmisleno ukazuje da je napadnut jer je Srbin.

Od početka godine primećen je povećan broj incidenata prema Srbima koji žive u multietničkim stedinama na KiM, posebno u Suvom Dolu, konstatuje Kancelarija, te dodaje da to jasno ukazuje da kosovski policajci s juga, koji su bespravno raspoređeni u multietničkim sredinama na severu KiM, nisu tu da bi branili Albance, već da bi omogućili nesmetani napad na Srbe.

Pre samo nekoliko dana u Suvom Dolu je pretučen dečak Lazar M, a juče je nepoznati Albanac ispalio više hitaca u vazduh, podseća u saopštenju Kancelarija za KiM te zaključuje da to jasno pokazuje da su jedine mete i žrtve Srbi i da prisustvo pripadnika Kosovske policije stimulativno i ohrabrujuće deluje na albanske ekstremiste.

KP: Nepoznata osoba pucala na vozilo policije kod Zvečana

Kosovska policija saopštila je da je nepoznata osoba danas pucala iz vatrenog oružja na vozilo njihove patrole koja je bila na dužnosti na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan.

Kako su naveli u saopštenju objavljenom na njihovoj Fejsbuk stranici u napadu nije bilo povređenih, prenose prištinski mediji.

Dodaju da je na vozilu kosovske policije načinjena materijalna šteta.

Navode i da je tokom uviđaja identifikovan napušteni automobil na planinskom putu na udaljenosti od oko 250 metara, za koji se sumnja da je povezan sa napadom.

U saopštenju kosovska policija navodi i da je u saradnji i koordinaciji sa nadležnim tužiocem pokrenut predmet u slučaju "ubistvo u pokušaju i napad na službeno lice".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.