Jovanović traži izbore što pre

Izvor: Blic, 11.Dec.2011, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović traži izbore što pre

Izbore treba organizovati što pre, izjavio je predsedinik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović i pozvao vladajuću koaliciju da jasno kaže koji je plan i šta želi da uradi sa severom Kosova i evrointegracijom Srbije.

"Mi želmo dogovor o načinu na koji će se odvijati kampanja i o datumu izbora", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

On je istakao da su, ako nema jasnog plana vladajuće koalicije o najvažnijim pitanjima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izbori potrebni "već sutra". Vlast treba da jasno kaže šta je plan za sever Kosova i šta treba da se uradi da Srbija do marta postane kandidat za prijem u EU, ukazao je Jovanović i pozvao vlast da razgovara sa svim političkim i drugim relevantnim akterima u društvu.

Lider LDP je ocenio da se "vrhunski neodgovorno" ponašaju lideri Demokratske stranke i Srpske napredne stranke - Boris Tadić i Tomislav Nikolić.

"Bežanjem ili prebacivanjem odgovornosti, nijedan problem neće biti rešen. Oni koji su na vlasti, dužni su da rešvaju probleme. Oktobra smo pozvali Tadića na dogovor, a odgovor smo dobili pre nego što smo završili poziv. To je poraz za Srbiju, a ne za LDP", ocenio je Jovanović.

Prema njegovim rečima, objašnjenja neuspeha kandidature za EU su neprihvatljiva i povećavaju cenu koju će društvo morati da plati.

"Uputićemo ponovo jasan poziv onima koju vode ovu zemlju, očekujemo od Borisa Tadića da umesto kampanje koju vodi pokaže odgovornost i pokrene neophodne razgovore u društvu, jer se samo na takav način mogu rešiti problem", istakao je Jovanović.

On je rekao da Srbija ne može braniti identitet tako što će uništiti budućnost.

"Rezolucija 1244 ne može biti rešenje, a, kada je evropska politika u pitanju, moramo naći odgovor na osporen kredibilitet naših državnika u medjunarodnoj politici", ocenio je lider LDP-a.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opozicija ponovo poziva na izbore

Izvor: B92, 11.Dec.2011

Beograd -- Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović i zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić zatražili su još jednom od vlasti da raspišu vanredne izbore...Predsedinik LDP Čedomir Jovanović pozvao je vladajuću koaliciju da jasno kaže koji je plan i šta želi da uradi sa severom Kosova i evrointegracijom...

Nastavak na B92...

Jovanović traži izbore što pre

Izvor: S media, 11.Dec.2011

Predsedinik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas u Beogradu da izbore treba organizovati što pre i pozvao vladajuću koaliciju da jasno kaže koji je plan i šta želi da uradi sa severom Kosova i evrointegracijom Srbije..."Mi želmo dogovor o načinu na koji će se odvijati...

Nastavak na S media...

LDP: Jovanović traži izbore što pre

Izvor: Studio B, 11.Dec.2011

Predsedinik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je u Beogradu da izbore treba organizovati što pre i pozvao vladajuću koaliciju da jasno kaže koji je plan i šta želi da uradi sa severom Kosova i evrointegracijom Srbije. .."Mi želmo dogovor o načinu na koji će se odvijati...

Nastavak na Studio B...

Čeda: Vlast se kocka sa strpljenjem EU

Izvor: Vesti-online.com, 12.Dec.2011, 12:16

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je Danasu da je "parola 'kosovsko-evropske' politike" dovela Srbiju u situaciju da se na severu Kosova puca na vojnike zemalja od kojih zavisi odluka o statusu kandidata Srbije za članstvo u Evropskoj uniji...Na pitanje zašto Beograd...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.