Opozicija ponovo poziva na izbore

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović i zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić zatražili su još jednom od vlasti da raspišu vanredne izbore.

Izvor: B92

Nedelja, 11.12.2011.

13:25

Default images

Predsedinik LDP Čedomir Jovanović pozvao je vladajuću koaliciju da jasno kaže koji je plan i šta želi da uradi sa severom Kosova i evrointegracijom Srbije.

"Mi želimo dogovor o načinu na koji će se odvijati kampanja i o datumu izbora", rekao je Jovanović.

On je istakao da su, ako nema jasnog plana vladajuće koalicije o najvažnijim pitanjima, izbori potrebni "već sutra".

Vlast treba da jasno kaže šta je plan za sever Kosova i šta treba da se uradi da Srbija do marta postane kandidat za prijem u EU, ukazao je Jovanović i pozvao vlast da razgovara sa svim političkim i drugim relevantnim akterima u društvu.

Lider LDP je ocenio da se "vrhunski neodgovorno" ponašaju lideri Demokratske stranke i Srpske napredne stranke - Boris Tadić i Tomislav Nikolić.

Prema njegovim rečima, objašnjenja neuspeha kandidature za EU su neprihvatljiva i povećavaju cenu koju će društvo morati da plati.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić ponovio je da je jedino rešenje za Srbiju hitno raspisivanje izbora i ostavka vlade.

Na pozive opozicije da se izbori održe mnogo pre nego što su planirani neće biti za njih očekivanog odgovora smatra profesor na Fakultetu političkih nauka Zoran Stojiljković.

"Teško da bi se iko odlučio na raspisivanje izbora pre kraja februara, polovine marta, pre nego što u ovom odloženom terminu budemo dobili stav EU“, kaže Stojiljković.

Eventualno pogoršanje odnosa koalicionih partnera koje bi dovelo do urušavnja koalicije moglo bi da dovede do prevremenih izbora ,ali takav scenario prema njegovim rečima je malo verovatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

7 h

Podeli: