Jevtić i Delavi o povratku i stabilizaciji zajednica

Izvor: JUGpress.com, 21.Sep.2017, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jevtić i Delavi o povratku i stabilizaciji zajednica

PRIŠTINA

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić  sastao se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu, Greg Delavijem.

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnim političkim temama na Kosovu , na temu povratka i kako ga pospešiti i o pravima nevećinskih naroda.

Složili su se da je učešće „Srpske liste“ u donošenju važnih političkih odluka veoma bitno i da ona treba biti konstruktivan partner u njihovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<  realizaciji istih, kao i to da će biti uložen maksimalan napor na sprovođenju aktivnosti koje će biti u interesu svih naroda na Kosovu, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.

Kada je u pitanju proces povratka potpredsednik kosovske vlade Dalibor Jevtić je ambasadoru Delaviju preneo zabrinutost, naglasivši da on ide veoma sporo i da i ako je uložen veliki trud pomaci su veoma mali, gotovo neprimetni .

Kao glavne razloge za takvu situaciju naveo je  problem uzurpirane imovine, ekonomije ali i bezbodnosti u pojedinim sredinima.

Jevtić je zahvalio ambasadoru Delaviju na saradnji između Ministarstva za zajednice i povratak i Ambasade SAD i podršci koja je, kako je ocenio, uvek bila značajna, kao i na podršci koju USAID pruža kada je u pitanju proces povratka.

Ambasador Delavi je istakao da će Ambasada SAD na Kosovu i u budućnosti nastaviti da pruža podršku svim procesima koji su bitni da Kosovo krene napred, jer je to u interesu ne samo građana Kosova već i čitavog regiona.

Na kraju sastanka zaključeno je da sa saradnjom između Ministarstva za zajednice i povratak i ambasade Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu treba nastaviti i ubuduće.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.