Uz međunarodnu podršku rešavati probleme na KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2017, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Uz međunarodnu podršku rešavati probleme na KiM"

Potpredsednik i ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić rekao je danas u razgovoru sa delegacijom Doma lordova britanskog parlamenta da je međunarodna podrška od izuzetnog značaja za rešavanje nagomilanih problema koji prate nevećinske narode na KiM.

On je upoznao delegaciju da je Ministarstvo za zajednice i povratak sprovelo nekoliko značajnih projekata zajedno sa ambasadom Velike Britanije, od kojih je najznačajniji projekat urbanog povratka Srba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Prizren u naselju Potkaljaja.

Jevtić je istakao da sa ovakvim značajnim projektima na Kosovu treba da se nastavi i da je od izuzetnog značaja svaki vid podrške svih međunarodnih institucija i organizacija u rešavanju nagomilanih problema koji prate nevećinske narode.

Kada je u pitanju stabilizacija zajednica Jevtić je rekao da bi poboljšanje ekonomije dovelo do boljitka u ovom segmentu i da je ekonomija veoma važan pokretač i za ostale oblasti, zbog toga treba obratiti posebnu pažnju i uložiti više napora da ekonomija na Kosovu bude bolja.

Tokom sastanka su predočene sve poteškoće sa kojima se ministarstvo na čijem je čelu suočava tokom jednog od najvažnijih procesa, koji iako traje već punih sedamnaest godina, a izgleda kao da je na početku.

"Mi nećemo odustati od cilja koji smo zacrtali, a to je da vratimo sve one koji na Kosovo žele da se vrate. Sem povratka, važno nam je da životni standard svih naroda na Kosovu bude bolji i to je nešto na čemu ćemo takođe raditi. Za tako nešto će nam biti potrebna podrška svih vas", rekao je Jevtić.

Predstavnici Doma lordova britanskog parlamenta navode da će Ministasrtvo za zajednice i povratak sa njihove strane imati svu moguću podršku u rešavanju važnih pitanja.

Naglašeno je da se mora raditi na principu dugoročnih i kvalitenih rešenja za probleme koji stoje na putu boljeg života, navodi se u saopštenju pres službe kosovske vlade.

Britansku delegaciju su predvodili baronica Kjusans i lord Grokot.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jevtić sa delegacijom Doma lordova britanskog parlamenta

Izvor: JUGpress.com, 21.Sep.2017, 09:00

PRIŠTINA..Potpredsednik i ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić primio je danas delegaciju Doma lordova britaskog parlamenta, koju je predvodila baronica Kjusans ( Baroness Coussins) i lord Grokot ( Lord Grocott ) ...Potpredsednik kosovske vlade i ministar Jevtić je delegaciju...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.