Patrijarh: Naša tragedija je što se narod nije vratio

Izvor: B92, 16.Sep.2017, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh: Naša tragedija je što se narod nije vratio

Beograd -- Verujem da ono što misle Crkva i narod misli i naš predsednik, rekao je patrijarh srpski Irinej, na pitanje šta misli o unutrašnjem dijalogu o Kosovu.

U intervjuu za sutrašnji broj "Novosti", patrijarh kaže i da se uzdamo u Rusiju da će nam pomoći da sačuvamo ono što je uvek naše bilo.

"Naša tragedija i naš problem jeste to što se narod nije vratio. Prvo rešenje i najveći zadatak jeste vratiti što veći broj ljudi prognanih s Kosova i Metohije", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je patrijarh Irinej.

Patrijarh naglašava da mu se čini da nikada nismo toliko stradali kao u našem vremenu, počevši od stratišta u Jasenovcu i Jadovnu iz prošlog rata, pa sve do Kosova i preko Kosova, gde smo svojom krvlju i svojim kostima cementirali ovu zemlju.

"I danas patimo i stradamo, ali je naša velika nada u ime Božje da nas neće ostaviti pod uslovom da mi ne ostavimo Gospoda", poručuje patrijarh.

"Neće Gospod ostaviti tu najveću svetinju, zalivenu svu krvlju svetomučenika u tolikim svetima i svetinjama. Neće Gospod dozvoliti da padnu u ruke nekrsta, koji sve čini da ruši i pali, i ne zna šta je istorija i duhovno nasleđe. Takvom narodu takva blaga ne mogu biti data na čuvanje", dodao je srpski patrijarh.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Irinej: Verujem da Vučić o Kosovu i Metohiji misli isto što i narod

Izvor: Beta, 16.Sep.2017

Srpski patrijarh Irinije izjavio je da veruje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić o Kosovu i Metohiji misli što i crkva i narod."Verujem da ono što misli crkva i narod, misli i naš predsednik", rekao je patrijarh za "Večernje novosti" od nedelje 17. septembra, odgovarajući na pitanje šta misli...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.