Hoti: Cilj je međusobno priznavanje i normalizacija odnosa sa Srbijom

Izvor: B92, 16.Jul.2020, 20:58

Hoti: Cilj je međusobno priznavanje i normalizacija odnosa sa Srbijom

Brisel -- Kosovski premijer Avdulah Hoti rekao je da je postignut napredak u dijalogu sa Beogradom na sastanku u Briselu prenosi Kosovo Onlajn.

Hoti je rekao da očekuje da sledeće nedelje detaljno razmotre neka pitanja, prenosi Klan Kosova.

"Napredovali smo u temi ekonomskog razvoja, a više detalja ćete saznati u narednim danima. Razgovaramo, ima napretka. Očekujemo da ćemo sledeće nedelje detaljno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objasniti ove probleme. Ovo su razgovori na političkom nivou, jer smo u završnoj fazi zaključenja konačnog sporazuma, a za to je potrebna volja obe strane i posvećenost" , rekao je Hoti.

Kosovski premijer kaže da je ključno da postoji politička volja da se to pitanje zaključi.

"Da li postoji volja da se ovaj proces završi u roku od nekoliko nedelja? Mogu da govorim samo u ime Kosova. Potpuno smo posvećeni i verujemo našim međunarodnim partnerima u pružanju podrške. Cilj je međusobno priznavanje i normalizacija odnosa sa Srbijom“, rekao je Hoti.

On je, takođe, govorio i o umešanosti američkog faktora u ove pregovore, navodeći da između SAD i EU postoji koordinacija, izveštava Kljan Kosova.

"Koliko znam postoji uska koordinacija između EU i SAD", rekao je Hoti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.