Haradinaj uklonjen s Interpolove poternice, ovo je razlog

Izvor: BKTV News, 18.Apr.2018, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj uklonjen s Interpolove poternice, ovo je razlog

Ramuš Haradinaj, premijer takozvanog Kosova, uklonjen je s poternice Interpola, čime su mu makedonske vlasti omogućile današnji dolazak u Skoplje.

Prema pisanju prištinske Bota sot, makedonske vlasti su to učinile dan uoči Haradinajeve posete.

Haradinaj se na poternici Interpola nalazi po zahtevu Srbije za zločine počinjene nad civilima tokom rata.

Prema pisanju Bota sot, Interpolova lista je ažurirana prošle sedmice i na njoj je Haradinaj tada >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << bio u vrhu među 20 komandira takozvane Oslobodilačke vojske Kosova.

Kako je najavljeno, Haradinaj će se danas u makedonskoj prestonici sastati sa premijerom Zoranom Zaevim i učestvovati na zajedničkoj večeri sa premijerima regiona i evropskom komesarkom za spoljnu politiku Federikom Mogerini.

Haradinaj: Neću da ustupim teritoriju Beogradu, to bi dovelo do novih ratova i tragedija!

Osim toga, Haradinaj će učestvovati na Digitalnom samitu zapadnog Balkana koji se u četvrtak održava u Skoplju, preneo je Unmik u svom pres-klipingu.

"Skidanje Haradinaja s poternice ne znači da je ona povučena, koristićemo sva pravna sredstva"
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.