Haradinaj s predstavnicima stranaka Albanaca iz Medveđe uoči lokalnih izbora

Izvor: B92, 05.Sep.2019, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj s predstavnicima stranaka Albanaca iz Medveđe uoči lokalnih izbora

Vršilac dužnosti premijera Kosova Ramuš Haradinaj poručio je predstavnicima političkih stranaka iz opštine Medveđa da Albanci treba da izađu na lokalne izbore.

"Složili smo se da svi Albanci sa pravom glasa u ovoj opštini treba da ispune svoju gradjansku obavezu i glasaju za najbolje kandidate", rekao je Haradinaj na sastanku sa predstavnicima političkih stranaka iz Medveđe, iz stranke Alternativa za promenu, Demokratske stranke i Partije demokratske akcije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
U saopštenju iz kabineta premijera u ostavci su razgovarali o situaciji u regionu i da je Haradinaj izrazio posvećenost i podršku albanskoj zajednici u toj opštini da ostvari svoja prava i osigura opstanak u tim sredinama.

"Procenjujući trenutnu situaciju, opština Medveđa će održati opštinske izbore ove nedelje, a na sastanku je istaknuta potreba da albanska zajednica bude jedinstvena i da pronađe oblike i načine adekvatne interakcije i zastupljenosti u ovim telima", rekao je Haradinaj, a prenosi njegov kabinet.

U saopštenju piše da "srpska država nastavlja da diskriminiše Albance u regionu brišući ih sa svojih biračkih spiskova i adresa u svojim naseljima, kako bi im uskratila pravo glasa i sprečila ih da budu predstavljeni na opštinskom nivou".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.