FRKA U LAŽNOJ DRŽAVI KOSOVO: U Prištini čine sve da SPREČE dolazak Zvezde i Delija!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2019, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FRKA U LAŽNOJ DRŽAVI KOSOVO: U Prištini čine sve da SPREČE dolazak Zvezde i Delija!

Žalili se i UEFA.

Fudbalski savez lažne države Kosovo preti da će sprečiti odigravanje utakmice Crvene zvezde i Trepče u Kupu Srbije Klub iz Severne Kosovske Mitrovice trebalo bi 25. septembra da ugosti crveno-bele u Zvečanu u utakmici šesnaestine finala Kupa, odlučeno je žrebom u utorak.

Priština je, međutim, odmah reagovala i iz sedišta fudbalske organizacije izmišljene države poslat je dopis >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Evropsku fudbalsku federaciju. Od UEFA se traži da spreči odigravanje utakmice u Zvečanu, ali iz Prištine poručuju da će, ma kakav bio odgovor UEFA, učiniti bukvalno sve da spreče dolazak Zvezde na Kosovo. Spekuliše se da fudbalerima i navijačima prvaka Srbije neće biti dozvoljeno da uđu na teritoriju Kosova i Metohije.

Predsednik takmičarske komisije Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Miodrag Janković kaže da će naša fudbalska organizacija na pretnje iz Prištine reagovati do kraja sledeće nedelje.

- Trepča je kao osvajač Kupa na teritoriji Kosova stekla pravo da nastavi takmičenje u šesnaestini finala Kupa Srbije. Srećom ili nesrećom, zavisi kako se gleda, oni su dobili za protivnika Crvenu zvezdu. Videli smo da je to izazvalo negativne reakcije u Prištini, ali još uvek ne mogu da vam kažem šta ćemo da uradimo tim povodom. Tek narednog petka imaćemo više informacija, moramo da se čujemo i sa čelnicima FS Kosova, pa ćemo onda odlučiti - objašnjava Janković.

On podseća da Trepča od ove sezone igra u Srpskoj ligi Zapad, što je treći rang takmičenja. Nikome u Prištini dosad nije smetalo što Trepča igra kao domaćin u Zvečanu (Trepčin stadion smešten je u južnom delu Kosovske Mitrovice), ali sad je očigledno problem što je rival Zvezda.

- Trepča se normalno takmiči u trećoj ligi. Ima nekih manjih problema, ali se utakmice normalno igraju. Ipak, treća liga je treća liga, a sad bi trebalo da se sastanu sa Crvenom zvezdom, što je totalno drugačije. Zvezda ima dosta navijača, koji će sigurno krenuti na gostovanje i verujem da je to ono što smeta Prištini - objasnio je Janković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.