Dvojici maloletnika pritvor zbog paljenja ambasade

Izvor: Studio B, 12.Apr.2012, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojici maloletnika pritvor zbog paljenja ambasade

Viši sud u Novom Sadu odredio je pritvor i pokrenuo istragu protiv dvojice maloletnika, osumnjičenih za izazivanje nereda i paljenje ambasade SAD u Beogradu u februaru 2008. godine, posle mitinga "Kosovo je Srbija".

Kako je Tanjugu rečeno u tom sudu, s obzirom da je reč o maloletnicima, njihov identitet se ne saopštava javnosti. Oni se sumnjiče za krivično delo protiv opšte sigurnosti. Saslušanje još 13 uhapšenih, među kojima je jedno lice takođe maloletno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << još su u toku pred beogradskim i novosadskim višim sudom.

Više javno tužilaštvo podnelo je danas zahtev za sprovođenje istrage protiv 15 osumnjičenih za izazivanje nereda i paljenje ambasade SAD u Beogradu u februaru 2008. godine posle mitinga "Kosovo je Srbija", rečeno je Tanjugu ranije danas u tužilaštvu.

Istim zahtevom traženo je da im sud odredi pritvor jer postoji opasnost da bi mogli da utiču na svedoke, da ponove krivično delo, jer je zaprećena kazna preko 10 godina zatvora za delo za koje se terete, kao i zbog njihove ranije osuđivanosti za krivična dela sa elementima nasilja.

Traži se pokretanje istrage protiv: Dejana Vučkovića i Milana Dubočanin iz Beograda, Đorđa Tomina, Marka Novitovića , Nikole Kosanovića, Dušana Sedlara, Aleksandra Ercega i Filipa Backović iz Novog Sada, Dragana Marinkova, Milana Tomasa i Mladena Nebrigića iz Pančeva, kao i Draženka Nikolića iz Inđije.

Istrage protiv maloletnika sprovode se odvojenim postupcima. Treći osumnjičeni maloletnik tereti se za nasiličko ponašanje.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.