Drecun: Srpska delegacija branila državne interese u Briselu

Izvor: RTS, 20.Apr.2016, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun: Srpska delegacija branila državne interese u Briselu

Milovan Drecun, predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju u dosadašnjem sazivu Skupštine, ističe da je očekivao da će dogovori sa Prištinom u Briselu biti postignuti, jer je srpska delegacija branila državne interese. Dodaje i da će insistirati na daljoj normalizaciji odnosa.
Drecun je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo je da je srpska delegacija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << imala podršku u Briselu, kao i da je utvrđen model i obrazac kako postići dogovor. Ipak, navodi da je ponašanje prištinske delegacije bilo neprimereno.

"Delegacija Prištine ponašala se neprimereno, sa ciljem da se postigne rešenje koje nije u skladu sa našim interesima", ističe Drecun.
Takođe, naglašava da je Priština sa svojim zahtevima dala mnogo autogolova, kao i da trpi veliki pritisak Brisela i Vašingtona.
"To je garant da će dogovoreno biti primenjeno", ukazao je predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju.
Objašnjavajući probleme Zajednice srpskih opština, Drecun je naveo da očekuje da će se situacija promeniti, kao i da Priština ne može da nađe razloge da blokira ZSO.
"Mi ćemo insistirati na ZSO, zato što je srpski narod to prepoznao kao način pomirenja i budućnosti bez mržnje. Ostaje da albansko stanovništvo, koje je većinsko, to prepozna", zaključio je Drecun.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.