Đurić: Lunaček iznosi privatni stav o priznanju Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2016, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Lunaček iznosi privatni stav o priznanju Kosova

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je izjava potpredsednice Evropskog parlamenta Ulrike Lunaček, da Srbija ne može u EU pre priznavanja nezavisnosti Kosova, njen privatni stav.

Što se tiče gospođe Lunaček ona, je jedan od stotina i stotina poslanika u Evropskom parlamentu.

Poštujem njeno mišljenje ali je to njen privatni stav, kazao je Đurić istakavši >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je stav Srbije potpuno drugačiji.

Potpredsednica Evropskog parlamenta Ulrike Lunaček ponovila je stav da Srbija ne može da uđe u EU bez priznanja Kosova, prenosi ATA.

Albanska agencija navodi da je Lunačekova ovo rekla na tribini "Razvoj odnosa između Srbije i Kosova" koju je u Berlinu organizovala nemačka Fondacija Hajnrih Bel.

ATA prenosi da je Lunačekova rekla da je ona "stalno angažovana i traži da pet zemalja EU priznaju nezavisnost Kosova," i da "to mora da se desi".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Da Srbija ne može u EU pre priznavanja Kosova je lični stav Lunaček

Izvor: Blic, 29.Mar.2016

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je izjava potpredsednice Evropskog parlamenta Ulrike Lunaček, da Srbija ne može u EU pre priznavanja nezavisnosti Kosova, njen privatni stav...- Što se tiče gospođe Lunaček ona je jedan od stotina i stotina poslanika u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.