Brnabić sa šefom Kancelarije Saveta Evrope: Zahtev LAŽNE DRŽAVE Kosovo za članstvo u Savetu Evrope NEPRIHVATLJIV za Srbiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2024, 20:29

Brnabić sa šefom Kancelarije Saveta Evrope: Zahtev LAŽNE DRŽAVE Kosovo za članstvo u Savetu Evrope NEPRIHVATLJIV za Srbiju

Premijerka se zahvalila državama članicama SE koje poštuju stav Srbije po pitanju Kosova i Metohije

Ana Brnabić, premijerka Srbije, danas je razgovarala sa novopostavljenim šefom Kancelarije Saveta Evrope u Srbiji, Janošom Babićem, i tom prilikom potvrdila stav Srbije po pitanju neprihvatljivosti zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Savetu Evrope, te je izrazila zahvalnost svim državama članicama, koje su pokazale razumevanje prema Srbiji. 

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sastanku je, kako su saopštili iz Vlade Srbije, bilo reči i o dosadašnjoj saradnji i kontinuitetu saradnje na postojećim, kao i novim programima Srbije sa Savetom Evrope.

Brnabić je poželela dobrodošlicu šefu Kancelarije Saveta Evrope i istakla da postoji veliki prostor za unapređenje saradnje u brojnim oblastima.

- Brnabić je šefu Kancelarije, Babiću, prenela stavove Srbije po pitanju neprihvatljivosti zahteva tzv. Kosova za članstvo u Savetu Evrope, i izrazila zahvalnost svim državama članicama koje su pokazale razumevanje za stavove Republike Srbije - navodi se u saopštenju.

Babić se zahvalio na dosadašnjoj konstruktivnoj saradnji Kancelarije Saveta Evrope sa Vladom Srbije i ukazao da je cilj da se tokom njegovog mandata nastave postojeći i započnu novi programi saradnje.

U tom kontekstu je posebno istakao mogućnost produbljivanja saradnje u oblastima ljudskih prava, obrazovanja, kao i zaštite životne sredine u kojima bi primena ekspertize Saveta Evrope imala benefite za građane Srbije.

Izvor: Srbija Danas/Kosovo online
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Kandidatura Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.