Bogdanović: Srbija neće odustati od institucija na Kosovu

Izvor: TvojPortal.com, 24.Avg.2011, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Srbija neće odustati od institucija na Kosovu

/press online/ Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je danas da će Srbija nastaviti u najvećoj mogućoj meri da obavlja svoje funkcije na severu i drugim delovima Kosova i Metohije i da neće odustati od svojih institucija na toj teritoriji


"Srpske institucije neophodne su srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji i mi se tih institucija ne možemo odreći, niti ih možemo ugasiti, jer bismo samim tim ugasili i našu želju da sačuvamo Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << unutar Srbije", rekao je Bogdanović agenciji Beta.
Bogdanović je rekao da su poruke i zahtevi o ukidanju "takozvanih paralelnih institucija" za Srbe na Kosovu i Metohiji apsolutno i potpuno neprihvatljivi i da će Srbija nastaviti da vrši svoju funkciju i ulogu na Kosovu.
Prema njegovim rečima, u ovom trenutku nezahvalno je govoriti o tome da li će Srbija ostati pri istoj odluci i u slučaju da insistiranje na paralelnim institucijama blokira evropski put Srbije.
"Potpuno smo opredeljeni da ispunimo sve kriterijume Evropske unije, ali ovo je pitanje koje se tiče naše drzavnosti, Ustava i zakona", rekao je Bogdanović.Ostatak teksta pročitajte na linku

Srbijakosmetnema odustajanjagoran bogdanovicsrpske institucije na kosovu

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.