Bogdanović: Srbija neće odustati od institucija na Kosovu

Izvor: Blic, 24.Avg.2011, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Srbija neće odustati od institucija na Kosovu

Beograd - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je danas da će Srbija nastaviti u najvećoj mogućoj meri da obavlja svoje funkcije na severu i drugim delovima Kosova i Metohije i da neće odustati od svojih institucija na toj teritoriji.

- Srpske institucije neophodne su srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji i mi se tih institucija ne možemo odreći, niti ih možemo ugasiti, jer bismo samim tim ugasili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i našu želju da sačuvamo Kosovo unutar Srbije - rekao je Bogdanović agenciji Beta.

Bogdanović je rekao da su poruke i zahtevi o ukidanju "takozvanih paralelnih institucija" za Srbe na Kosovu i Metohiji apsolutno i potpuno neprihvatljivi i da će Srbija nastaviti da vrši svoju funkciju i ulogu na Kosovu.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku nezahvalno je govoriti o tome da li će Srbija ostati pri istoj odluci i u slučaju da insistiranje na paralelnim institucijama blokira evropski put Srbije.

- Potpuno smo opredeljeni da ispunimo sve kriterijume Evropske unije, ali ovo je pitanje koje se tiče naše drzavnosti, Ustava i zakona - rekao je Bogdanović.

Ocenio je da je potpuno pogrešno nazivati paralelnim institucijama demokratski izabrane institucije koje su formirane na demokratskim izborima slobodnom voljom naroda i dodao da se može reći da su "paralelne" nelegitimne institucije Prištine.

- Upravo zahvaljujući sopstvenim institucijama srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji je ostalo, opstalo i preživelo. Ta činjenica na najbolji način pokazuje da su naše institucije na Kosovu stvarna i nasušna potreba srpskog naroda i njegovog opstanka u Pokrajini - rekao je Bogdanović.

Povezane vesti: Bogdanović: Tenzije na severu neće ugroziti pregovore o Kosovu Otvoreni prelazi Brnjak i Jarinje, Stefanović i Bogdanović ne mogu na Kosovo Ako KFOR nastavi da podržava embargo preti humanirtarna katastrofa Vladajuća koalicija pozvala na političko jedinstvo o KiM Vlasti u Beogradu neće prekidati dijalog sa Prištinom

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Bez paralelnih institucija na KiM"

Izvor: B92, 24.Avg.2011

Beograd -- Ministar za KiM Goran Bogdanović kaže da će Srbija nastaviti da obavlja svoje funkcije na severu KiM i da neće odustati od svojih institucija na toj teritoriji...Bogdanović je rekao da su poruke i zahtevi o ukidanju "takozvanih paralelnih institucija" za Srbe na Kosovu i Metohiji apsolutno...

Nastavak na B92...

Bogdanović: Srbija neće odustati od institucija na Kosovu

Izvor: TvojPortal.com, 24.Avg.2011

/press online/ Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je danas da će Srbija nastaviti u najvećoj mogućoj meri da obavlja svoje funkcije na severu i drugim delovima Kosova i Metohije i da neće odustati od svojih institucija na toj teritoriji. . . "Srpske institucije neophodne su...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.