Američki general otkazao posetu Kosovu zbog takse

Izvor: B92, 10.Feb.2019, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki general otkazao posetu Kosovu zbog takse

Priština -- Odbijanje Ramuša Haradinaja da suspenduje taksu, uticalo je na otkazivanje posete Prištini komandanta Nacionalne garde Ajove general-majora Timotija Ora.

Pozivajući se na pisanje prištinske Kohe, prenosi RTS, zvaničnici američke ambasade obavestili su komandanta Kosovskih bezbednosnih snaga Rahmana Ramu, da je otkazana poseta generala Ora, planirana za 16. i 18. februar, na 11. godišnjicu jednostranog proglašenja nezavisnosti.

U informativnom pismu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje je general Rama poslao kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju u petak naveo je da je na sastanku koji je komandant KBS toga dana imao sa vojnim atašeom SAD, generalmajor Kristoferom Konorom, obavešten o otkazivanju posete general-majora Ora.

U pismu se dodaje da je otkazivanje posete "rezultat izražavanja nezadovoljstva odlukom koju je donela Vlada Kosova".

Takođe, prema informacijama generala Rame, major Konor je upozorio da će obuke, edukacije i vojne posete biti poništene narednih dana ako kosovska vlad ne razmisli o svojoj odluci.

Navodi se da je pismo i njegov sadržaj potvrdila kancelarija kosovskog predsednika Hašima Tačija. "Da, general Rama je poslao pismo u kojem je obavestio predsednika Tačija da su SAD otkazale posetu generala Ora, i da razmatraju neke druge mere.

Rečeno je da se ovaj korak preduzima zbog zastoja u dijalogu sa Srbijom", rekao je za "Kohu" Tačijev savetnik Ardijan Arifaj.

Prema izvorima sajta, iste informacije dobio je i kosovski Haradinaj, ali iz njegovog kabineta nije bilo odgovora o pismu i njegovom sadržaju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Američki general otkazao posetu Kosovu zbog takse

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2019

Odbijanje Ramuša Haradinaja da suspenduje taksu, uticalo je na otkazivanje posete Prištini komandanta Nacionalne garde Ajove general-majora Timotija Ora...Pozivajući se na pisanje prištinske Kohe, prenosi RTS, zvaničnici američke ambasade obavestili su komandanta Kosovskih bezbednosnih snaga Rahmana...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.