Izvor: RTS, 16.Okt.2021, 18:06

Zvezda do vrha napunila mrežu Kolubare, prvi gol mladog Lazetića

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Kolubaru u Lazarevcu sa 7:1 (6:0) u meču 13. kola Linglong superlige Srbije. Bez pobednika u duelu Vojvodine i Čukaričkog - 1:1.
Zvezda je napadala, domaćin se branio, ali nije uspeo da se odbrani. Rani gol crveno-belih samo je dodatno otežao posao domaćina. Raspala se odbrana Kolubare, što su crveno-beli znali da iskoriste. Sjajan je na levoj strani bio Rodić, koji je u prvom poluvremenu zabeležio četiri asistecije. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Domaćin je ovaj čas fudbala želeo što pre da napusti. Prvi gol u crveno-belom dresu zabeležio je sedamnaestogodišnji Marko Lazetić.

Crveno-beli su od samog starta nametnuli svoj ritam, a kako funkcioniše Zvezdin napad na svojoj koži je osetila odbrana domaćina i golman Stanivuković. U prvom poluvremenu Zvezda je postigla šest golova i promašila penal.
Golovi su se ređali kao na traci, a odbrana Kolubare je prvi put kapitulirala u osmom minutu susreta. Rodić je sa leve strane iz kaznenog prostora uposlio Dragovića, koji je prihvatio loptu na volej i zakucao je u desni ugao gola Kolubare.
U 16. minutu na semaforu je stajalo 0:2. Ponovo akcija po levoj strani i ponovo Rodić u ulozi asistenta, ovog puta u peterecu na suprotnoj strani, pronalazi Bena, kome je ostao lakši deo posla da plasira loptu u praznu mrežu.
Tri minuta kasnije, novi gol za crveno-bele. Na sredini terena Zvezda je presekla napad Kolubare, lota dolazi do Ivanića, koji je krenu ka kaznenom prostoru, predriblao je čuvare i sa ivice šesnaestera opalio po lopti i poslao loptu iza Stanivukovića.
Crveno-beli su uvećali prednost u 23. minutu. Nova asistencija za Rodića. Ovog puta sa leve strane van kaznenog prostora uputio je centaršut na prvu stativu. Stanivuković je krenuo na loptu, ali je Pavkov bio brši, prihvatio je loptu u petercu i poslao je u prazan gol.

U 28. minutu Falko je oboren u kaznenom prostoru i sudija je pokazao na belu tačku. Kanga je šutirao, ali njegov pokušaj odlazi kraj desne stative gola Stanivukovića.
Zvezda je do petog gola došla u 36. minutu. Prodor Falka u kazneni prostor po desnoj strani, uočio je Gajića koji se ubacivao, ovaj je na petercu pronašao Ivanića, ovome nije bilo teško da se po drugi put upiše u strelce.
U 43. minutu crveno-beli su poveli sa 6:0. Rodić je ponovo prošao po levoj strani, uposlio je Bena u šesnaestercu, usledio je udarac, odbijenu loptu prihvatio je Pavkov i pasirao je u mrežu.
Na startu drugog poluvremena trener Zvezde Stanković je zamenio četiri igrača. Izašći su: Ivanić, Dragović, Pavkov i Ben, a šansusu dobili: Petrović, Pankov, Nikolić i Lazetić. Nešto kasnije Kangu je zamenio Vukanović.
Veliki broj izmena usporio je ritam crveno-belih. Napadao je gost, stvarao šanse ali je izostala realizacija. Kolubara je uspela da organizuje nekoliko kontranapada, ali nije uspela da ozbiljnije zapreti.
Domaćin je do počasnog pogotka došao u 85. minutu. Brz kontranapad Kolubare po levoj strani. Dobrijević je odlično uposlio Mladenovića koji sa nekoliko metara pogađa praznu mrežu.
Tačku na ovaj meč stavio je sedamnaestogodišnji igrač Zvezde Marko Lazetić u 88. minutu. Falko je na sredini terena posla pas u prazan prostor, loptu je prihvatio Lazetić. Krenuo je ka kaznenom prostoru, našao se sam ispred golmana Stanivukovića i poslao loptu u gol.
U drugoj utakmici subotnjeg programa, Vojvodina i Čukarički podelili su bodove - 1:1. Gosti su poveli golom Vukadinovića u 45. minutu, izjednačio je Tošić u 66. 
Superliga Srbije, 13. kolo:

Petak:
Novi Pazar - Spartak 0:1
Napredak - Voždovac 0:0
Subota:
Kolubara - Crvena zvezda 1:7
Vojvodina - Čukarički 1:1

Nedelja:
Partizan - Radnik
Proleter - TSC

Ponedeljak:
Radnički Niš - Radnički Kragujevac
Metalac - Mladost
Tabela:
Partizan 31
Crvena zvezda 29
Čukarički 22
TSC 20
Napredak 19
Voždovac 17
Vojvodina 17
Spartak 15
Radnički Niš 14
Radnički 1923 14
Proleter 14
Kolubara 13
Metalac 12
Radnik 10
Mladost 8
Novi Pazar 7

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stanković: Ušlo je sve što smo šutnuli; Đurđević: Zvezda dva nivoa iznad nas

Izvor: MozzartSport.com, 16.Okt.2021

Reakcije dvojice stratega posle ubedljivog slavlja srpskog šampiona..Trener Crvene zvezde Dejan Stanković bio je zadovoljan zalaganjem svoje ekipe na utakmici u Lazarevcu, ali i zbog toga što je na poluvremenu mogao da odmori nekolicinu važnih igrča svoje ekipe i sačuva ih od teškog terena...Srpski...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.