VRAĆANJE BODOVA I OSTANAK U SUPERLIGI: Kolubara se žalila Sudu za sportsku arbitražu u Lozani

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2023, 18:00

"VRAĆANJE BODOVA I OSTANAK U SUPERLIGI": Kolubara se žalila Sudu za sportsku arbitražu u Lozani

Ne mire se tako lako sa odlukom.

FK Kolubara žalio se Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani posle oduzimanja bodova i eliminacije iz Mozzart bet Superlige.

Predstavnici tima iz Lazarevca su istakli da "odluka Disciplinske komisije doneta uz flagrantno nepoštovanje procesa", kao i da nisu imali uvid u dokaze na osnovu kojih su kažnjeni, napominjući da je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kolubara jedan od retkih klubova koji su kažnjeni kroz više od 100 slučajeva pokrenutih na osnovu informacija UEFA

Pritom su naveli svoje argumente među kojima je i sluučaj RFK Novi Sad koji je oslobođen krivice uz nedostatak dokaza, iako je i protiv prvoligaša postojala sumnja od strane UEFA. Istovremeno, Kolubara je od CAS-a zahtevala da na zahtev reaguje u što kraćem roku navodeći da je početak naredne sezone zakazan za 22. jul i da je klub u nezavidnoj poziciji u pregovorima sa sponzorima i igračima usled neizvesnosti sudine.

Konačno, zahtev predstavnika kluba iz Lazarevca je da Sud za sportsku arbitražu poništi odluku FSS i da superligaška tabela za sezonu 2022/23 bude formirana uz oduzete bodove čime bi Kolubara završila na devetom mestu, uz 41 osvojen bod.

Imajući u vidu pravnu hijerearhiju, do odluke CAS-a ostaje neizvesnost po pitanju definitivnog izgleda šampionata Srbije za narednus ezonu, a u slučaju da se oduži donošenje odluke suda u Lozani mogao bi da se u pitenje dovede i termin prvog kolatakmičenja predstojeće sezone budući daLazarevčani zahtevaju suspenziju početka prvenstva do odluke Suda za sportsku arbitražu.

Da podsetimo, sporne su bile dve utakmice. To su bili mečevi: Mladost GAT – Kolubara i Kolubara – Spartak u Mozzart Bet Superligi i RFK Novi Sad – Radnički Novi Beograd u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije.

Bodovi su oduzeti samo Kolubari, dok su Spartak i Mladost GAT prošli samo sa finansijskim kaznama od po 3.000.000 dinara. RFK Novi Sad i Radnički Novi Beograd oslobođeni su krivice zbog nedostatka dokaza.

Pogledajte kako izgleda Marina, supruga Vojšeha Ščešnog

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.