Putevi Srbije upozoravaju: Oprez, na putevima poledica, sneg i magla

Izvor: B92, 13.Jan.2024, 09:38

Putevi Srbije upozoravaju: Oprez, na putevima poledica, sneg i magla

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da je kolovoz vlažan i da na pojedinim deonicama i dalje ima snega, zbog čega se preporučuje oprezna vožnja.

Snega ima do 5 centimetara na deonicama Divljaka-Ivanjica-Javor i Mionica-Brežđe-Divčibare-Kaona.

Prema podacima Zimske službe "Puteva Srbije" u 5:27, na ostalim putnim pravcima prvog i drugog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Mačve i Zaječara.

Na području Zaječara, sitni odroni učestali su duž nestabilnih kamenih kosina i u klisurama, najviše na putu Đerdapskoj magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije koja obaveštava o odronima.

Postoji, takođe, mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Magle na sledećim deonicama: I B-26 Ušće - Šabac - Loznica - granica sa BiH (granični prelaz Mali Zvornik-most Trbušnica), I B-36 Paraćin - Boljevac - Zaječar - granica sa Bugarskom (granični prelaz Vrška Čuka), II A-257 Radalj - Radaljska Banja i II B-364 Belanovica - Rudnik.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni. JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.

Zbog predstojećih praznika očekuje se povećan intenzitet saobraćaja ka svim zimskim turističkim centrima, zbog čega "Putevi Srbije" apeluju na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putevi Srbije: Sneg do 5 cm na nekoliko deonica, voditi računa zbog magle i poledice

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jan.2024

Kolovoz je vlažan i snega ima do 5 centimetara na deonicama Divljaka-Ivanjica-Javor i Mionica-Brežđe-Divčibare-Kaona, zbog čega se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.