Izvor: MozzartSport.com, 19.Maj.2021, 19:55

Prva liga Srbije: Kragujevački Radnički stiže u elitu kao šampion

Kragujevčani i Kolubara upisali ubedljive trijumfe u poslednjem kolu Prve lige Srbije, Radnički se zbog bolje gol razlike okitio šampionskom titulom

Pred posledjnje kolo Prve lige Srbije postojala je samo jedna dilema - da li će Radnički ili Kolubara u Superligu ući kao šampioni drugog ranga? Pobedom od 4:2 (0:2) posle velikog preokreta protiv Jagodine, Kragujevčani su zadržali prvo mesto na tabeli >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i kao najbolji tim Prve lige ulaze u društvo najboljih.

Kragujevčani su gubili posle prvih 45 minuta sa 0:2 na stadionu Čika Dača, ali su u periodu od 51. do 72. minuta u četiri navrata tresli mrežu Jagodinaca, te su uspeli da sačuvaju prvo mesto i razočaraju Kolubaru, koja je uprkos trijumfu od 4:1 protiv Zemuna ostala druga na tabeli.

Radnički 1923 je od 10. kola prvi na tabeli, a uprkos krizi s kraja maja i početka aprila, kada je posle jednog osvojenog boda na četiri utakmice bez posla ostao i trener Aleksandar Linta, uspeo je da ostane na čelu do samog kraja prvenstva. Na kraju je presudila gol razlika, kako je Kolubara sezonu okončala sa istim bodovnim saldom. Sastav iz Šumadije je na kraju bio 26 golova u plusu (52:26), dok je Kolubara postigla gol više, ali je i njena odbrana primila pet pogodaka više od Kragujevčana (gol razlika 53:31).

Ekipa iz Lazarevca je kao gost ubedljivo savlada Zemun i tako takmičenje u Prvoj ligi okončala sa šest vezanih trijumfa. Puleni Zorana Milinkovića su na odmor otišli sa dva gola viška, da bi posle samo 12 minuta igre u nastavku prednost povisili na 3:0. U nastavku je domaćin stigao do utešnog pogotka, da bi Kolubara u poslednjim sekundama došla i do četvrtog pogotka.

Od ranije je bilo poznato da se u niži rang sele Sloga iz Kraljeva, Zemun, Jagodina, Trajal, čačanski Borac, Dinamo Vranje, Radnički Pirot i Dubočica, pa rezultati ovih ekipa nisu imali uticaj na konačno stanje na tabeli.

Borac je remizirao sa Trajalom na oproštaju ovih ekipa od Prve lige (2:2), Dinamo je poražen u Vranju od Loznice (2:3), Sloga je pretrpela katastrofu na Novom Beogradu od IMT-a (1:6), dok je Dubočica izgubila od Radničkog iz Pirota. Već smo pomenuli da su Zemun i Jagodina pretrpeli poraze od timova koji će naredne takmičarske godine igrati u najvišem rangu.

Za dlaku je plasman u Superligu izmakao ekipi Kabela, koja je dugo bila druga na tabeli, ali je Kolubara serijom sjajnih rezultata obezbedila promociju. Novosađani su u poslednjem kolu nadigrali Železničar iz Pančeva na svom terenu (2:0).

PRVA LIGA SRBIJE - 34. (POSLEDNJE) KOLO

Sreda

Grafičar - Sremska Mitrovica 2:0 (0:0)

Borac 1926 - Trajal 2:2 (0:0)

Dinamo Vranje - Loznica 2:3 (1:1)

IMT Novi Beograd - Sloga Kraljevo 6:1 (4:0)

Kabel - Železničar Pančevo 2:0 (1:0)

Radnički 1923 - Jagodina 4:2 (0:2)

Radnički Pirot - Dubočica 1:0 (1:0)

Žarkovo - Budućnost Dobanovci 2:0 (1:0)

Zemun - Kolubara 1:4 (0:2)

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.