Predsednik o situaciji u Crnoj Gori: Ne razumemo razloge ovolikog zadržavanja vladike Joanikija

Izvor: Večernje novosti, 14.Maj.2020, 12:11

Predsednik o situaciji u Crnoj Gori: Ne razumemo razloge ovolikog zadržavanja vladike Joanikija

Aleksandar Vučić rekao je da je teška situacija u Crnoj Gori, nakon obilaska novootvorenog površinskog otkopa Radljevo-Sever u okviru rudarskog basena "Kolubara" Predsednik Aleksandar Vučić rekao je novinarima da je sadašnja situacija u Crnoj Gori teška. Mi nemamo izbora, u granicama u kojima možemo bićemo uz svoj narod i SPC, rekao je predsednik Srbije. Ne postoje razgovori, ideje ili bilo kakvo rešenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << oko bilo čega za Kosovo, istakao je Vučić.Aleksandar Vučić rekao je da je teška situacija u Crnoj Gori, nakon obilaska novootvorenog površinskog otkopa Radljevo-Sever u okviru rudarskog basena "Kolubara"."Ne smete da se meštate u unutrašnje stvari druge države, a u putanju je i SPC. Mi ne razumemo razloge ovolikog zadržavanja vladike Joanikija. Izrazio sam uverenje sa patrijarhom Irinejem da će vlast razumeti. Mi nemamo izbora, u granicama u kojima možemo bićemo uz svoj narod i SPC", rekao je predsednik.Odgovarajući na pitanje novinara o izborima, Vučić kaže da je prošlo više od četiri godine od kada nismo imali izbore."U demokratijama nemate izbore posle isteka tog roka, kod nas je tako, neku su hteli da odlažu izbore", ukazao je Vučić, dodajući da su odloženi i zbog situacije sa koronvirusom. O Kosovu slušam priče od 2012. godine, kaže Vučić i dodaje da "neki idu po zapadnim ambasadama i govore da vam Vučić nikada neće dati ništa po pitanju Kosova"."Moraće da prizna Kosovo i zato mu se žuri. Nigde nam se ne žuri. Ne postoje razgovori i ideje ili bilo kakvo rešenje oko bilo čega za Kosovo", istakao je Vučić.Istsakao je da će se uvek zalagati za očuvanje mira.Govoreći o kreditima, Vučić kaže da kada uzmete podatke od MMF-a i Svetske banke - Srbija će za sve njih biti prva ili druga u Evropi po stopi rasta."Svaka od tih institucija kaže da je javni dug pod kontrolom. Bez obzira da li uzimamo zanavljanje ili se zadužujemo ne ostavljamo veće obaveze deci, već ulažemo novac u fabrike, proizvodne sisteme", podvlači Vučić."Prošli smo jednako dobro kao Slovenija", kaže predsednik i dodaje da ne postoji niko ko će da vam kaže da će u Srbiji biti lošije stanje nego u nekoj drugoj zemlji u Evropi."Juče smo imali razgovore sa Evropskom investicionom bankom, želimo da podignemo našu zemlju što je moguće pre, zaključio je Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vučić o tenzijama u Crnoj Gori: Situacija je teška, BIĆEMO UZ SPC I SVOJ NAROD

Izvor: Press, 14.Maj.2020

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je novinarima da je sadašnja situacija u Crnoj Gori teška. Mi nemamo izbora, u granicama u kojima možemo bićemo uz svoj narod i SPC, rekao je predsednik Srbije. Ne postoje razgovori, ideje ili bilo kakvo rešenje oko bilo čega za Kosovo, istakao je Vučić. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.