Kolubara poručila: Nećemo istupiti iz Superlige

Izvor: B92, 22.Jul.2023, 18:54

Kolubara poručila: Nećemo istupiti iz Superlige

Sedam dana pred početak nove sezone Superlige Srbije još uvek nije poznat format takmičenja, broj učesnika, a kamoli raspored.

Presedan kakav se retko viđa nastao je zbog slučaja FK Kolubara, optuženog za nameštanje utakmica i kome je oduzeto devet bodova, a potom je odlukom Sportskog suda u Lozanu ta kazna smanjena na šest bodova.

To je doprinelo tome da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kolubara ipak ne ispadne iz elitnog takmičenja, a kako je ranije kroz baraž pravo učešća stekao Radnik iz Surdulice, ne zna se ko će od njih ostati u Superligi i da li će oba tima biti njen deo.

To bi značilo da će se igrati sezona sa 17 klubova, a usled sporadičnih navoda da će FK Kolubara istupiti iz Superlige, oglasio se prvi čovek kluba Dragiša Urošević.

"Kolubara neće istupiti iz Superlige!

Ko sam ja da donesem odluku o povlačenju kluba koji postoji 104 godine iz Super lige.

Na taj način bio bih protiv blizu 70.000 žitelja lazarevačke opštine.

Na osnovu odluke Suda za sportsku arbitražu u Lozani ostali smo u društvu najboljih i tu odluku poštujemo.

Molim sportsku javnost i medije da ne prenose deziinformacije da je KAS doneo odluku da je Kolubara učestvovala u nečasnim radnjama.

Javnost će uskoro dobiti na uvid originalnu odluku i da su nam vraćena samo tri boda jer bi u drugom slučaju FSS bio ugrožen“, glasi saopštenje kluba objavljeno na društvenim mrežama.

Odluka Fudbalskog saveza Srbije trebalo bi konačno da bude doneta u ponedeljak, 24. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.