DOKAZANO DA SU NAMEŠTALI, A OSTALI U LIGI: Poznato kako je Kolubara izbegla ispadanje iz Superlige

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2023, 10:24

DOKAZANO DA SU NAMEŠTALI, A OSTALI U LIGI: Poznato kako je Kolubara izbegla ispadanje iz Superlige

Zaista bizarno.

FK Kolubara i naredne sezone će igrati Mozzart bet Superligu - potvrđeno je od strane Suda za sportsku arbitražu, a Telegraf saznaje kako je došlo do takve odluke.

Sud za sportsku arbitražu je potvrdio nečasne radnje Kolubare, kao i sumnja i odluka FSS za nameštanje utakmica. Međutim, kazna je samo preinačena i ublažena, pa je umesto oduzetih devet bodova, Kolubari oduzeto >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << šest bodova.

Kolubara je nakon oduzimanja devet bodova završila kao pretposlednja na tabeli plej-auta. Ali, kada im se vrati tri od devet oduzetih bodova zbog nove odluke, to ih stavlja u zonu opstanka sa Radnikom iz Surdulice i Radničkim iz Niša, koji su igrali baraž.

Tako će, Kolubara naredne sezone biti 17. klub, iako im je presuđeno i u odluci CAS (Sud za sportsku arbitražu) da su nameštali.

U međuvremenu, u petak bi trebalo da se donese odluka na sednici Izvršnog odbora FSS o tome kako će izgledati Superliga naredne sezone.

Opcija je da liga ostane sa 16 ekipa (gde bi neko od postojećih morao da se preseli u niži rang) ili da se proširi na 17 učesnika (gde bi se Kolubara samo pridružila postojećim).

Pogledajte kako izgleda golferka Pejdž Spiranak

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Samo u Srbiji: Klub koji je nameštao utakmice ostaje u ligi

Izvor: B92, 21.Jul.2023

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani presudom nije negirao nečasne radnje Kolubare, samo je ublažio kaznu koju je izrekao FSS, a ona je sada takva, i konačna je, da grešnici iz Lazarevca mogu i naredne sezone igrati u najvišem rangu...Poruka je sledeća posle svega što smo imali prilike da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.