Bivši direktor Kolubare: Za kolaps odgovoran ljudski faktor

Izvor: Beta, 23.Dec.2021, 10:10

Bivši direktor Kolubare: Za kolaps odgovoran ljudski faktor

Bivši generalni direktor Rudarskog basena (RB) "Kolubara" Slobodan Djerić izjavio je da su "glina, prljav ugalj i sneg", koje su vlasti navodile kao razlog za kolaps Termoelektrane Nikola Tesla (TENT) u Obrenovcu, samo izgovori i naglasio da je odgovornost na "ljudskom faktoru".U intervjuu za nedeljnik Vreme, Djerić je kazao da je u "Kolubari" pre desetak godina, kada je radio u razvoju RB, naručen sistem za automatsko upravljanje kvalitetom uglja, ali da to nije zaživelo."I pre toga, uvek je u 'Kolubari' bilo da smo taj ugalj homogenizirali, mešali. Znaju inženjeri - ako je ugalj nekvalitetniji, morali smo uvek postići zahtevanu kaloričnu vrednost uglja na koju je projektovana elektrana, dodavane su kvalitetne partije uglja", rekao je Djerić.On je naveo da je postojala i zajednička komisija TENT-a i "Kolubare", koja je raspravljala o kvalitetu uglja."Ako su iz 'Kolubare' zbog nepažnje, sve je moguće, poslali vozove koji su bili puni gline, a ako su ovi teret iz tih vozova direktno ubacili u gorionike, nisu imali oplemenjavanje mazutom, onda je to stvarno tragedija. Ali to je ljudski faktor. A kažu: 'Desilo se'. Sada se, kao, vode neke istrage, to je za mene smešno, van pameti", naglasio je on.Djerić je istakao da je "tragedija" što rukovodeći ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đerić: Nikad nije bilo gore

Izvor: Danas, 23.Dec.2021

Ako kažem sada ono što svi znaju - da su poslovođe do vrha došli ljudi koji su nekompetentni, da li je to politička priča? Jeste, ali ja je ne govorim kao političku priču, već kao neko ko voli "Kolubaru", rekao je za nedeljnik Vreme bivši direktor rudarskog basena "Kolubara" Slobodan Đerić.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.