Vlada Srbije preporučila građanima da bojkotuju šverc ture u Rumuniji

Izvor: Njuz.net, 28.Feb.2012, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije preporučila građanima da bojkotuju šverc ture u Rumuniji

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Vlada apelovala na građane da prvo bojkotuju kupovinu rumunskih kobasica

BEOGRAD, 28. februar 2012, (Njuz) - Vlada Srbije preporučila je danas građanima Srbije da bojkotuju šverc ture u susednoj Rumuniji sve dok ta zemlja ne odblokira dodeljivanje statusa kandidata Srbiji za članstvo u Evropskoj uniji.
Vlada Srbije saopštila je da cilj ove mere nije da naša zemlja Rumuniji nanese ekonomsku štetu već da navede Rumuniju da preispita svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << pozicije u vezi sa vlaškom manjinom u Srbiji i kandidaturom Srbije za članstvo u EU.
- Pozivamo građane na bojkot rumunskih viršli, kobasica, kulena, čarapa i sredstava za higijenu sve dok Rumunija ne da neophodnu saglasnost za kandidaturu Srbije. Ovih pet grupa proizvoda biće, kao najzastupljeniji, prvi na udaru recipročnih mera Srbije. Ukoliko kriza u bilateralnim odnosima dve zemlje ne bude uskoro rešena, radikalizovaćemo bojkot tako što ćemo građane pozvati da prestanu da švercuju i ostale proizvode poput čokolada, turskih žvaka i “Step” sokova - navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.
Povodom blokade kandidature oglasilo se i esnafsko društvo “Trgovci bez granica Zelenog Venca i Depoa” koje je najavilo da će od večeras prestati sa distribucijom robe koja ima rumunsko poreklo.
- Trgovci bez granica će večeras u 18 časova sa tezgi povući sve rumunske article, a ovaj bojkot biće na snazi do daljnjeg. Srbija u Evropskoj uniji i evropski standardi poslovana prioritetni su ciljevi svih uličnih prodavaca od Zelenjaka do Depoa i nećemo dozvoliti da evropski put Srbije bude ugrožen od strane suseda kojeg smo do danas smatrali bliskim i prijateljskim - navedeno je u pisanoj izjavi ovog udruženja.
Nenad Milosavljević

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.