VARGA: NOVI ROK ZA KANDIDATURU MOGUĆ POSLE IZBORA

Izvor: Kurir, 03.Dec.2011, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VARGA: NOVI ROK ZA KANDIDATURU MOGUĆ POSLE IZBORA

NOVI SAD - Predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije Laslo Varga izjavio je da je kandidatura Srbije za članstvo u EU u ovom trenutku "teško ugrožena" i da bi sledeći rok za njeno dobijanja mogao biti posle parlamentarnih izbora ukoliko iduće sedmice ne postanemo zemlja kandidat.

Varga je ocenio nerealnim tvrdnje nekih diplomatskih izvora da bi Srbija mogla da bude "premeštena, u paketu s Crnom Gorom", za martovski samit EU i smatra da je "nezamislivo" >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << to da EU donese odluku o našoj kandidaturi nekoliko nedelja pred izbore, odnosno da se za dva meseca ispuni sve što se traži.

"U ovom trenutku kandidatura Srbije je teško ugrožena i mnogo su manje šanse da, 9. decembra na sednici Saveta Evrope, Srbija postane kandidat za članstvo u Uniji", rekao je Varga u intervjuu novosadskom Dnevniku.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.