Grubješić: Srbija zaslužila status kandidata

Izvor: S media, 09.Dec.2011, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grubješić: Srbija zaslužila status kandidata

Članica Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Suzana Grubješić izjavila je danas da odlaganje odluke o kandidaturi Srbije za članstvo u EU ne znači odbijanje niti odustajanje od evropskih integracija.

Mas: Srbiji još treba vremena do kandidature

NS: Politika "EU nema alternativu" doživela >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << fijasko

Nikolić: Cvetković da podnese ostavku

"Srbija je zaslužila status kandidata zbog svega što je učinila u procesu sprovodjenja društvenih, političkih i ekonomskih reformi, za šta je dobila priznanje ne samo od Evropske komisije već i od ogromne većine zemalja članica EU", navela je Suzana Grubješić u pisanoj izjavi.

Prema njenim rečima, Srbija je pokazala i spremnost da kroz razgovore i dijalog rešava i za nju najteže pitanje - pitanje Kosova.

"Srbija želi da napravi veliki korak napred u procesu evropskih integracija i očekuje podršku svih članica Evropske unije u tome", kazala je Suzana Grubješić povodom odluke Evropskog saveta da će u februaru biti data ocena napretka Srbije, a početkom marta na samitu EU doneta odluka o kandidaturi Srbije za članstvo u Uniji.

Zato je važno, kako je rekla, da one zemlje EU koje su danas bile za odlaganje kandidature dobiju jasnu poruku iz Srbije da postoji opredeljenost za sprovodjenje postignutih dogovora u dijalogu Beograda i Prištine i za traženje najoptimalnijih rešenja za preostala otvorena pitanja.

"U februaru ne sme da postoji ni najmanja dilema ni u Srbiji ni u Evropskoj uniji da Srbija treba da postane kandidat za članstvo i da je evropska integracija dugoročno strateško opredeljenje naše zemlje", rekla je Suzana Grubješić.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.