EK i dalje očekuje predlog o kandidaturi Srbije

Izvor: Beta, 13.Okt.2010, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK i dalje očekuje predlog o kandidaturi Srbije

BRISEL, 13. oktobra 2010. (Beta) - Evropska komisija, bez obzira na stav holandskog parlamenta, i dalje očekuje da će Savet ministara Evropske unije 25. oktobra u Luksemburgu razmotriti dalje korake ka kandidaturi Srbije za članstvo u Evropskoj uniji i zatražiti od Evropske komisije da o tome izradi mišljenje.

To su u sredu agenciji Beta preneli zvaničnici Evropske komisije i evropske diplomate, koji su podvukli da je ocena Komisije u Briselu, isto kao i svih članca EU, osim Holandije, "više nego jasna".

A to je da se uvaže koraci vlasti u Beogradu koji svedoče o odlučnosti Srbije da zajedno s Evropskom unijom usaglašava sve korake na putu u članstvo u Uniji.

Dosad je, kako je predočeno, izrada mišljenja Komisije o kandidaturi neke zemlje bila uvek ne političko, već tehničko pitanje o čemu se odlučuje većinom, na šta je ukazano i holandskim parlamentarcima pred raspravu u sredu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EK i dalje očekuje predlog o kandidaturi Srbije

Izvor: NaDlanu.com, 13.Okt.2010

BRISEL, 13. oktobra 2010. (Beta) - Evropska komisija, bez obzira na stav holandskog parlamenta, i dalje očekuje da će Savet ministara Evropske unije 25. oktobra u Luksemburgu razmotriti dalje korake ka kandidaturi Srbije za članstvo u Evropskoj uniji i zatražiti od Evropske komisije da o tome izradi...

Nastavak na NaDlanu.com...

EK i dalje očekuje raspravu o napretku Srbije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Okt.2010

Evropska komisija, bez obzira na stav holandskog parlamenta, i dalje očekuje da će Savjet ministara Evropske unije 25. oktobra u Luksemburgu razmotriti dalje korake ka kandidaturi Srbije za članstvo u Evropskoj uniji i zatražiti od Evropske komisije da o tome izradi mišljenje. To su danas agenciji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

EK se nada raspravi o Srbiji

Izvor: B92, 14.Okt.2010, 09:45

Brisel -- Evropska komisija, bez obzira na stav Holandije, i dalje očekuje da će Savet ministara EU razmotriti dalje korake Srbije u kandidaturi za članstvo u EU...Očekuje se da će 25. oktobra u Luksemburku Savet ministara EU zatražiti od Evropske komisije da o tome izradi mišljenje...Holandski...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.