Članstvo Srbije u EU podržava 57 odsto gradjana

Izvor: Beta, 01.Dec.2014, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Članstvo Srbije u EU podržava 57 odsto gradjana

BEOGRAD, 1. decembra 2014. (Beta) - Članstvo Srbije u EU podržava 57 odsto gradjana dok 47 odsto ispitanika ima generalno pozitivan stav prema EU, pokazaju rezultati ispitivanja javnog mnenja Srbije koje je agencija TNS Medium Galup u ponedeljak predstavila u Beogradu.

Komentarišući >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << rezultate istraživanja koje je sprovedeno za potrebe Delegacije EU u Srbiji, izvršna direktorka TNS Medium Galup Sladjana Brakus kazala je da postoji stabilna većina u Srbiji koja podržava članstvo u EU.

"Istraživanja na ovu temu sprovodimo od 2010. godine a rezultati ispitivanja sprovedenog u septembru ove godine, pokazuju da raste trend pozitivnih stavova prema EU u odnosu na prethodne godine. Pozitivniji stav imaju mladji i obrazovaniji gradjani", kazala je Brakus na konferenciji za novinare.

Ona je kazala da bi 53 odsto gradjana glasalo za pristupanje Srbije EU ako bi referendum na tu temu bio održan danas.

"Protiv pristupanja bi glasalo 28 odsto ispitanika a ukupno bi na referendum izašlo oko 70 odsto gradjana", rekla je Brakus.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.