Ćirić: Odlaganje kandidature neće uticati na ekonomiju

Izvor: S media, 09.Dec.2011, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćirić: Odlaganje kandidature neće uticati na ekonomiju

Ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić ocenio je danas da odlaganje odluke o kandidaturi Srbije za članstvo u EU neće imati nikakve negativne ekonomske posledice.

Dačić: Povoljna klima za kandidaturu

Korejci ulažu 100 miliona evra u RTB Bor

"Svarovski" stiže u Suboticu (VIDEO)

"U ekonomskom smislu mi smo davno zaista zaslužili status kandidata. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Dobijanje kandidature prvenstveno je politička odluka i trebalo je da bude politički signal EU, ali je on, nažalost, izostao. Formalno, status kandidata ćemo dobiti pre ili kasnije", rekao je Ćirić na konferenciji za novinare u Ministarstvu ekonomije.

On je istakao da Srbija ove godine ima dobre rezultate u provlačenju stranih direktnih investicija i da nema razloga da tako ne bude i u budućnosti.

Srpski ministar ekonomije je citirao predstavnike veikih nemačkih kompanija koji su, kako je naveo, na biznis forumu Nemačka-Srbija početkom sedmice u Berlinu, rekli da bi ponovo investirali u Srbiju.

"Nemačke kompanije koje posluju u Srbiji, navode da nikako ne vide da će odlaganje pozitivne odluke imati efekta na njihovo poslovanje u Srbiji, a samim tim i na ekonomsku situaciju", rekao je Ćirić.

(S media/Beta)
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.