Izvor: Piplmetar.rs, 12.Avg.2023, 18:31

Zašto odluka Prištine koja može da dovede do gašenja „MTS-a“ može da izazove incidente?

foto: Printscreen/YouTube/MEDIJA CENTAR – ČAGLAVICA
“Mogu sa sigurnošću reći da  se Kosovske institucije  nisu stavile u zaštitu potrošača već su potegle jedan politički potez kako bi prekinuli bukvalno sve veze između Srba koji su 100% korisnici MTS d.o.o.”, kaže za Danas predsednik Građanske inicijative “Srpski opstanak” Aleksandar Arsenijević iz Kosovske Mitrovice, povodom oduzimanja dozvole ove kompanije od stranacije prištinskih institucija.
Dodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << da posle ukidanja “MTS d.o.o.” se može očekivati da ingerencije preuzmu kompanije IPKO i VALA jer jedine, kako kaže, za to imaju kapacitete. Mogu sa sigurnošću reći da  se Kosovske institucije  nisu stavile u zaštitu potrošača već su potegle jedan politički potez kako bi „prekinuli bukvalno sve veze izmedju Srba koji su 100% korisnici ove kompanije“.
“Pitanje je koliko bismo imali srpskih kanala uz obavezan RTK2. Takođe bi roming bio izvestan sa Srbijom i ukidanje 064, 065 brojeva”, kaže on.
Govoreći o razlozima za ukidanje dozvole Arsenijević kaže da se sa ovom firmom dešava slično kao sa televizijom KlanKosova koja se, kaže, “provukla kroz iglene uši”, a kojoj je pretilo gašenje jer je u papirima grad Peć bio označen kao deo Srbije.
“Mislim da mts doo to provlačenje kroz iglene uši neće doživeti i da je to napad na Briselski sporazum i proizvod nove eskalacije.
Ova incidentna odluka takođe može dovesti do iste situacije kao 2010. godine kada su kosovske institucije pokušavale da ugase predajnike, to jest repetitore Telekoma Srbije. Tada su građani pružali ozbiljan otpor protiv takvih odluka i sačuvali repetitore, koji su i danas u upotrebi za “MTS d.o.o.”. Od tada, pa sve do danas u Manastiru Gračanica se nalazi predajnik–repetitor za centralno Kosovo”, navodi naš sagovornik.
Srbija nakon ove odluke, koju lider “Srpskog opstanka” karakteriše kao gašenje Briselskog sporazuma, Srbija može da, smatra, traži povlačenje pozivnog broja Kosova, +383, koji je tada, kaže, dozvolila zarad ćerke firme Telekoma Srbije, što je “MTS d.o.o.”.
Na ovu odluku Prištine reagovali su Telekom Srbija, iz koje su najavili zakonom propisanu žalbu, kao i Kancelarija za KiM Vlade Srbije.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.



Opširnije
Izvor: Danas.rs

Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.