ZATRPALI VLADU G*VNIMA: Veliki protest francuskih seljaka! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 06.Nov.2014, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZATRPALI VLADU G*VNIMA: Veliki protest francuskih seljaka! (VIDEO)

Francuski farmeri istresli su 100 tona izmeta i trulog povrća na ulice Šartra u znak protesta zbog strogih poljoprivrednih regulativa, spore ekonomije i nedostatka protekcionizma.

U utorak i sredu u Francuskoj je protestvovalo oko 36.000 ljudi, a izmet se našao na ulicama Šartra,Toursa, Nanta i Tuluza.

Printskrin: Youtube/RT

- Izmet, više ga ne možemo raširiti zato se poslužite – pisalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << je na jednom od slogana, prenosi Raša tudej.

Francuska od ove godine sprovodi direktivu Evropske unije čiji je cilj smanjivanje zagađenosti nitratom. To je primoralo na hiljade farmi koje su ranije koristile izmet kao đubrivo da prođu kroz skupe infrastrukturalne promene.

Printskrin: Youtube/RT

- Tržište mora da se reguliše. Granice su otvorene, to je Evropa, a mi uvozimo 80 odsto povrća i 80 odsto mesa. Dok to radimo, naši farmeri napuštaju svoj posao jer ne mogu da prodaju svoje proizvode. Mi odgajamo robu visokog kvaliteta, ali je ne možemo prodati – kaže farmer Siril Milar koji je učestvovao u protestima.

Protest farmera podudario se sa protestom protiv policijske brutalnosti u Francuskoj. Uzrok tog protesta, koji je povremeno eskalirao u nasilne sukobe sa policijom, je ubistvo aktiviste za očuvanje životne sredine koji je umro pošto ga je pogodila policijska šok granata.

(Telegraf.rs)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Farma

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.