Gruevski se povlači sa čela VMRO DPMNE?

Izvor: Mondo, 12.Nov.2017, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gruevski se povlači sa čela VMRO DPMNE?

Lider VMRO DPMNE Nikola Gruevski rešio je da podnese podnese ostavku na mesto predsednika te najveće opozicione stranke u Makedoniji, javljaju makedonski mediji.

Foto: youtube/printscreen

Portal Civil medija (civilmedia.mk), pozivajući se na neimenovane nezvanične izvore, piše da je Gruevski već doneo odluku o ostavci, ali se premišlja oko termina kada će je saopštiti.

Navodi da se "posle katastrofalnog poraza na lokalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << izborima Gruevski nalazi pod snažnim pritiskom čak i svojih najbližih saradnika da podnese odgovornost za poraz i da podnese ostavku".

Grupa članova VMRO DPMNE, koji sebe nazivaju Inicijativa za reformu, već mesecima poziva na unutrašnju demokratizaciju u partiji i traži ostavku Gruevskog.

Gruevski potvrdio ostavku

"Reformatori", ističe Civil medija, dobijajaju masovnu podržku od članstva VMRO DPMNE.

Gruevski je na čelu VMRO DPMNE 2002. godine zamenio osnivača i prvog predsednika stranke Ljupča Georgijevskog koji se povukao nakon perioda unutarpartijskh previranja koji su usledili posle neuspeha stranke na parlamentarnim izborima.

Premijer Makedonije je bio od avgusta 2006. do početka 2016. godine.

Skoplje: Spremna optužnica protiv bivšeg premijera
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Mediji: Gruevski podneo ostavku!

Izvor: BKTV News, 12.Nov.2017

Lider makedonske VMRO-DPMNE Nikola Gruevski rešio je da podnese ostavku na funkciju predsednika te stranke, objavio je makedonski portal Civilmedia.mk...Kako se navodi na portalu, Gruevski je već doneo tu odluku i razmišlja samo o datumu kada će je objaviti...Gruevski tvrdi da država prisluškuje...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.