Četvorogodišnjeg sina obučavao za fudbalskog huligana

Izvor: Glas javnosti, 10.Dec.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvorogodišnjeg sina obučavao za fudbalskog huligana

VARŠAVA - Roditelji jednog četvorogodišnjaka iz Lublina na istoku Poljske odgovaraće pred sudom pošto se na internetu pojavio snimak na kojem se vidi kako otac sina već od ranog detinjstva "obučava" za fudbalskog huligana.

Na snimku se vidi da otac to čini uz repertoar vulgarnih psovki i udaraca glavom i šutiranja strunjače, umesto navijača suparničkog kluba Vidzev. Kratki film postavljan na Jutjub pod nazivom "Naredno pokoljenje - četvorogodišnjak - mali gangster" >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << izazvao je lavinu protesta Poljaka ovdašnjem ombudsmanu za decu.

Dete na snimku udara glavom, pesnicama i nogama u strunjaču koju njegov otac drži i podstiče sina da psuje navijače fudbalskog kluba Vidzev.

"Šokantno je to što dete na filmu ne samo da ima dozvolu odrasle osobe, već ga i na to podstiču. Nema sumnje da tom porodicom mora da se pozabavi sud za maloletnike, jer tom detetu čine strašnu nepravdu", kazao je ombudsman Marek Mihalak.

Snimak je od pre dve godine, a roditelji dečaka kojem je sada šest godina više nisu zajedno. Otac se sam prijavio policiji pošto je film privukao pažnju poljskih medija i šokirao javnost, ljutit što su svi mogli da vide njegov privatni snimak.

"Otac deteta sam se prijavio i podneo prijavu što je bez njegovog znanja film postavljen na internet. Porodica više nije zajedno, dečak živi sa majkom", kazao je televiziji TNV24 portparol regionalne policije Andžej Filek. Policija je saslušala i majku i predala slučaj tužilaštvu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.