Britanac probao 10 srpskih jela, odlepio za sarmom, ali jedan specijalitet mu nikako nije legao

Izvor: Luftika.rs, 26.Jun.2023, 13:42

Britanac probao 10 srpskih jela, odlepio za sarmom, ali jedan specijalitet mu nikako nije legao

Britanac koji je posetio Srbiju, objavio je na svom jutjub kanalu „Birmze“ 10 srpskih specijaliteta koja je probao.
Na meniju je imao pljeskavicu, burek, karađorđevu šniclu, sarmu, palačinke, ćevape, riblji paprikaš, pihtije, pečenje, kao i kravlji jezik.
Prva na meniju u ovom videu bila je sarma koju je probao u jednom restoranu u Beogradu.
Foto: Printscreen – Ovde je i veliko parče mesa. Hajde da probamo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << odlično je, ima i sosa ovde, krompira, veoma je ukusno – rekao je on dok je probao sarmu.
Potom je probao i papriku sa belim lukom, koju je dobio kao prilog. Rekao je da ne voli ljuto, pa je morao da popije i vodu odmah nakon prvog zalogaja, prenosi Kurir.
– Paprika i sarma, sada ću da dodam i kiselo mleko, to će da ubije papriku. Ovo je sada odlična kombinacija. Moja prva sarma je gotova – rekao je on nakon što je pokazao da je sve pojeo.
Sledeća na meniju bila je pljeskavica u jednom restoranu brze hrane. Razgledao je meni, uporedio veličine i odabrao pljeskavicu u koju je stavio urnebes i kupus.
– Veliko je, ima dosta mesa. Pogledajte kako ukusno izgleda. Meso je odlično, luk, kupus, odličan burger. Meso je brilijanto, za 330 dinara, stvarno povoljno. Najbolja pljeskavica koju sam ikad probao. Nećete zažaliti ako je probate – rekao je on.
Potom je dalje snimao i kada je jeo burek sa mesom koji je prelio jogurtom.
– Veliko je, uzeo sam i jogurt. Pogledajte koliko ima mesa, zaista je dosta mesa unutra. O moj bože, ovo je tako odlično, ovo je neverovatno, tako je dobro – rekao je on sa oduševljenjem
– Meso, testo, ovo je neverovatno. Mislim da sam postao fan bureka – kazao je i potom uzeo i gutljaj jogurta te dodao da je odlična kombinacija uz burek.
Karađorđeva šnicla je bila sledeća na meniju.
– Nisam očekivao da izgleda ovako. Mislim da neću jesti dva dana posle ove porcije, ovo je stvarno odlično. Kombinacija ukusa je veoma lepa i stvarno izgleda odlično. Krompir je hrskav, preporučujem ovo svima, ovo je pobedničko jelo – rekao je on.
Potom je prešao na palačinke sa kremom, napolitankama i bombomnicama.
– Pogledajte ovo, šta reći o palačinkama. Izvanredne su, ima i krema i keksa, veoma je bogata i slatka. Ovo je najbolja palačinka do sada, ako želite neku da probate dok ste u Srbiji, ova je pravi izbor – kazao je on.
Sledeći su bili ćevapi u lepinji sa lukom, kajmakom i urnebesom. Uzeo je ćevap uz parče lepinje, dodao kajmak i luk, a potom sa oduševljenjem probao.
– Izvinite što jedem prstima. Aspolutno prelepo, izvanredno. Nemam reči da opišem ovo jelo. Kajmak, malo je ljuto zbog luka, ali ovaj hleb, ovo je odlično – rekao je on.
Naredno jelo na meniju bilo je svinjsko pečenje. Najpre je bio oduševljen izgledom, a onda je uzeo par parčeta i probao pečenje prvi put.
– O moj bože, ovo je najbolje svinjsko meso koje sam probao u životu. Tako je ukusno, sočno i hrskavo. Ako nikada niste probali pečenje, morate obavezno.
Foto: Printscreen Kravlji jezik je takođe probao prvi put. Rekao je da je bio skeptičan ali i da je uzbuđen što će da proba
– Ne znam šta da očekujem, ovo je nešto novo. Sedam sati se spremalo. Ovo je unikatni ukus, stvarno je ukusno. Ovo je nešto drugačije i nešto što bih preporučio svima. Ako dođete na Frušku goru ovo obavezno probajte. Hajde da vidimo i krompir. Baš je kremast. U kombinaciji sa mesom, odličan ukus – istakao je on i nije krio oduševljenje.
Naručio je u jednom restoranu ribu i riblji paprikaš.
– Ima jake i dobar miris. Uzbuđen sam što ću ovo da probam. Super je, osećam luk, papriku, veoma je dobra kombinacija ukusa. Riba je stvarno odlično spremljena. Ako ste u Vojvodini, ovo ćete voleti.
Potom je probao i prženu ribu uz krompir salatu uz sos od luka.
– Miriše odlično, stavio sam i malo limuna preko. Možda sam lud, ali ovo je tako dobro i kvalitetno spremljeno. Luk, limun, sveža riba, stvarno top kombinacija.
Na kraju je probao i pihtije. Najpre je objasnio kako se spremaju i kako bi trebalo da izgledaju. Uz to je naručio rakiju i karfiol, papriku.
Foto: Printscreen Međutim, sudeći po njegovom izrazu lica, nije bio oduševljen, već je ostao bez teksta i nije na kraju znao ni da li mu se uopšte sviđa.
– Mekano je, ima čilija i luka, ovo mora da je interesantno. Hajde da probamo. Hladno je, kao žele, ne znam ni da li mi se sviđa ili mi se ne sviđa. Tu je negde, pola pola – rekao je on.
Kanađanin ocenjivao najpoznatija srpska jela, sarmu jeo štapićima, ajvar uporedio sa kečapom

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.