Za Dan Vlasotinca Vlasotinčanima zabranjen ulaz na proslavu, ušli samo odabrani

Izvor: JužneVesti.com, 10.Okt.2022, 16:05

Za Dan Vlasotinca Vlasotinčanima zabranjen ulaz na proslavu, ušli samo odabrani

Svečana sednica Skupšine i dodela oktobarskih priznanja kojima je danas obeležen Dan oslobođenja Vlasotinca u Drugom svetskom ratu, 10. oktobar, protekla je bez građana kojima ulaz na sednicu nije bio dozvoljen. Iz Opštine ističu da su u skupštinsku salu mogli da uđu samo oni koji su imali pozivnicu, kao razlog za takvu odluku navode veliki broj zvanica i dodaju da su građani svečanu sednicu mogli da prate na lokalnoj televiziji.

Brojne zvanice, među kojima i ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bez portfelja Novica Tončev, bile su prisutne na sednici vlasotinačke Skupštine, ali sami Vlasotinčani nisu mogli unutra. Kažu da je ispred zgrade Opštine bilo privatno obezbeđenje koje nije dozvoljavalo građanima koji nemaju pozivnice da prisustvuju sednici.

Među građanima kojima ulaz nije bio dozvoljen našao se i jedan od osnivača neformalne grupe ”Bitka za Vlasinu” Petar Ilić, kome je, kako kaže, lično predsednik Opštine Bratislav Petrović zabranio ulaz.

Bio sam i prošle godine, kada smo negovodovali zbog toga kome su nagrade dodeljene. Sada nam ipak ulaz nije bio dozvoljen. Čak mi se i predsednik Opštine direktno obratio i rekao da neću moći da uđem unutra. Najznačajniji dan Opštine, dan kada su Vlasotince i okolina u Drugom svetskom ratu oslobođeni od fašističkih okupatora i njihovih saradnika, domaćih izdajnika i kolaboranata, obeležiće se u uskom krugu privilegovanih zvanica, bez prisustva šire javnosti. Takvu sramnu odluku doneli su lokalni SNS čelnici uz aminovanje koalicionih satrapa - kaže Ilić.

Iz Opštine potvrđuju da su sednici mogli da prisustvuju samo gosti sa pozivnicima, te da zbog velikog broja zvanica ulaz građanima nije bio dozvoljen. Dobitnici nagrada; foto: Opština Vlasotince

Na sajtu Opštine je bilo obaveštenje o tome ko će moći da prisustvuje. Zbog prevelikog broja zvanica sednici i dodeli su mogli da prisustvuju samo oni koji su imali pozivnicu. Sve građane koje je to interesovalo, mogli su da prate i i u direktnom prenosu na lokalnoj televiziji - kažu iz Opštine.

Inače, na svečanoj sednici Skupštine dodeljene su diplome "10.oktobar“ koje su ove godine pripale direktoru Tehničke škole Milivoju Đorđeviću, profesoru OŠ ”Siniša Janić” Slaviši Šušuliću, kao i predsedniku Moto-kluba Dalmacija iz Splita Željanu Rakeli. Pohvale "10.oktobar“ dobili su SRC Vlasina i Mesna zajednica Batulovce.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Obeležen Dan opštine Vlasotince

Izvor: JUGpress.com, 10.Okt.2022

VLASOTINCE..U sali bioskopa Kulturnog centra Vlasotinčani su svečanom sednicom obeležili Dan opštine – 10.oktobar uz prisustvo mnogobrojnih gostiju, a svečanosti je prisustvovo i ministar bez porfelja Novica Tončev, zatim državni sekretari Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.