Izvor: JUGpress.com, 13.Nov.2019, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Vredne ruke” sa albanskom i srpskom nacionalnom kuhinjom

BUJANOVAC

U Domu kulture u Bujanovcu večeras je počela 19.po redu dvodnevna manifestacija “Vredne ruke”.

Program je počeo izložbom jela albanske nacionalne kuhinje iz Bujanovca i okoline.

Manifestacija se nastavlja sutra,   u četvrtak, u isto vreme, izlaganjem jela srpske nacionalne kuhinje.

Pre 19.godina “Vredne ruke” su počele kao izložba narodnog stvaralaštva. Na izložbi je bilo izlagano sve što ljudska ruka i mašta može da stvori, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << od pletenih i vezanih rukotvorina, tapiserija, goblena, narodnih nošnji, duboreza, slika itd, da bi se od pre nekoliko godina manifestacija preorijentisala na spremanju i izložbu tradicionalnih jela iz svih nacionalnih zajednica koje žive na teritoriji opštine Bujanovac i okoline.

Kako kažu organizatori sama manifestacija je prilika za druženje, negovanje tradicije i gastronomsko uživanje i pozivaju sve da posete obe večeri.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.