Vranjska glumica nagrađena na Festivalu Joakim Vujić

Izvor: JužneVesti.com, 23.Maj.2016, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranjska glumica nagrađena na Festivalu "Joakim Vujić"

Na 52. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić" održanom u Gračanici, glumica Pozorišta "Bora Stanković" iz Vranja Žetica Dejanović dobila je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje.

Njoj je ovo laskavo priznanje pripalo za ulogu Maše u predstavi Tri Sestre Antona Pavloviča Čehova, u režiji Trajčeta Gjorgieva.

Pre svega ova nagrada je za mene dar jer je nisam očekivala. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Ipak, nagrada je priznanje da je ono što sam od srca i s ljubavlju radila dobro, ali i podsećanje na mog profesora Božidara Boška Dimitrijevića koji, na žalost, nije više sa nama, a zahvaljujući kome sam upoznala suštinski, a potom i zavolela Čehova – kaže Žetica Dejanović za “Južne vesti”.

Ističe da joj ova nagrada posebno znači zato što joj je pripala baš za ulogu Maše u Čehovljevoj drami.

Podsećamo da je Vranje trebalo da bude domaćin ovogodišnjeg Festivala profesionalnih pozorišta, ali zbog problema sa završetkom izgradnje pozorišta odlučeno je da grad domaćin profesionalnim pozorištima iz Srbije bude Gračanica.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.