U Babušnici otvorena izložba slika i ikona

Izvor: JužneVesti.com, 30.Nov.2017, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Babušnici otvorena izložba slika i ikona

Nakon tromesečnih radionica u okviru projekta “Ikona - srpsko blago” na kojoj su učestvovali mladi iz Babušnice, nastalo je 40 radova koji su izloženi u Domu kulture u Babušnici. Izložba slika srpskih crkava i manastira i ikona pravoslavnih svetaca biće otvorena narednih nedelju dana od 7 do 17 sati.

Sama izložba je završni deo projekta babušničkog Udruženja građana “Vega”, a radionice je vodio slikar i majstor ikonopisa Vinko Dimitrijević.

Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << izložbe u Babušnici, slike i ikone biće poklonjene hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Beču, gde će, u okviru Crkvenog centra, biti trajno postavljene.

Ovaj pravoslavni Hram je odabran za odredište ovog poklona iz Srbije zbog činjenice da su u austrijskoj prestonici Srbi drugi narod po brojnosti, odmah iza Austrijanaca - kažu iz ovog Udruženja.

Projekat “Ikona - srpsko blago“ Udruženje građana “Vega” realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova, Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.