Trag fondacija nagradila Yumis za dobročinstvo

Izvor: juGmedia, 22.Jan.2017, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trag fondacija nagradila Yumis za dobročinstvo

Nagrade za društvenu filantropiju, koje je jubilarni 10. put dodelila Trag fondacija uručene su juče u pet kategorija, uz tri specijalna priznanja, a  medju dobitnicima je i Yumis iz Niša.

Poznatom proizvodjaču prehrambenih proizvoda iz Niša ovo značajno priznanje pripalo je u kategoriji malih i srednjih preduzeća,  za finansijsku podršku sportskim udruženjima, univerzitetima, đacima, studentima, udruženjima smaohranih majki, izviđačima.

Nagradu za društvenu >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << filantropiju Trag fondacije  vlasniku Yumisa Miletu Kociću uručio je ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

Kocić je istakao da  nagrada Trag fondacije predstavlja veliku čast, obavezu i podstrek za kompaniju koja dolazi sa juga Srbije, iz dela zemlje u kome i treba najviše filantropije i davanja.

„Prošle godine Yumis je obeležio 25 godina postojanja. Nagradu za filantropiju smatramo i osećamo ne samo kao nagradu za 2016. godinu već kao nagrada za sve ove godine rada“, rekao je Kocić na svečanosti održanoj u hotelu Kraun plaza (Crowne plaza) u Beogradu.

Američki ambasador Kajl Skot  istakao je da u Srbiji 99 odsto preduzeća čine mala i srednja.

„Oni kojima danas odajemo priznanja shvataju važnost uloge biznisa i pojedniaca u razvoju zajednice i shvataju vrednost vraćanja dela dobrobiti zajednici u kojoj rade i žive“, rekao je Skot.

Dobitnik Glavne nagrade za doprinos na nacionalnom nivou je kompanija Hemofarm. Za doprinos lokalnoj zajednici nagradu

Trag fondacije dobila je kompanija KPMG iz Beograda, a nagrada za dugoročno partnerstvo poslovnog i neprofitnog sektora dodeljena je Telekomu Srbija.

Nagradu za individualni doprinos filantropiji dobio je dobrotvor iz

Novog Pazara Hido Muratović.

VIRTUS nagrada je ustanovljena 2007. godine kao prva i najznačajnija nagrada za filantropiju u Srbiji. Nagrada se dodeljuje s ciljem da se prepoznaju i javno istaknu kompanije i pojedinačni darodavci koji na strateški način podržavaju razvoj zajednica i tako daju najbolji primer drugima.

Dobitnicima su nagrade uručili ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt i američki ambasador Kajl Skot.

Biljana Ljubisavljević

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.