Međunarodni sipmpozijum u Nišu o posledicama bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom

Izvor: juGmedia, 14.Jun.2018, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni sipmpozijum u Nišu o posledicama bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom

Niš će 18. i 19. juna biti domaćin međunarodnog simpozijiuma na temu – “Posledice bombardovanja SR Jugoslavije osiromašenim uranijumom 1999. godine, prvi skup takve vrste kod nas i svetu.

Učešće će uzeti veliki broj akademika i eminentnih stručnjaka iz oblasti prava, medicine, tehnike, atomske fizike i ekologije.

Simpozijum će biti otvoren 18. juna u 10 časova u svečanoj sali Univerziteta u Nišu, ulica Univerzitetski trg broj 2. Potom će se u istom >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ambijentu odvijati rad prvog dana, kada se očekuje učešće tridesetak znamenitih svetskih i domaćih eksperata, čija će izlaganja trasirati nove puteve i dokaze da osiromašeni uranijum jeste uzročnik mnogih životnih nedaća-zagađivanja zemlje, vode i vazduha , ali i uzročnih brojnih kancerogenih bolesti.

Izlaganje naučnih radova će se održati 18. juna u amfiteatru Univerziteta u Nišu, ul. Univerzitetski trg br. 2, sa početkom od 10,00 h

3.Manfred Mohr– rođen 1948. godine ,diplomirao na Univerzitetu u Berlinu. Profesor međunarodnog javnog prava, osnivać i član upravnog odbora IALANA, portparol ICBUV.

13.Antonis Kefalas – advokat sa Kipra, specijalista za međunarodno javno pravo;

16, Aleksandar Korobejev –šef katedre za krivično pravo na Pravnom fakultetu u Vladivostoku. Učesnik na brojnim međunarodnim i nacionalnim skupovima sa zapaženim radovima. Za doprinos razvoju i nauke krivičnog prava u Rusiji je nagrađivan. Član predstavništva Udruženja krivičara Rusije i potpredsednik međunarodnog naučnog foruma krivičara sa sedištem u Pekingu.

17.Aicha Kheintte– profesor društvenih nauka, sa fokusom na međunarodnu politiku. Master studije smer međunarodni odnosi, s fokusom na globalnu političku ekonomiju;

19.Milorad Kojić– direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica

Organizator:

Advokatska kancelarija- dr Srđan Aleksić

Advokatska komora Niš

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

"Amerikanci su sve znali za uranijum, imam dokaze"

Izvor: B92, 15.Jun.2018, 07:33

Beograd -- Međunarodni simpozijum "Posledice bombardovanja SR Jugoslavije osiromašenim uranijumom 1999." održaće se u ponedeljak u Nišu, pišu "Novosti"...U amfiteatru niškog Univerziteta od 10 časova, 19 učesnika ovog skupa iz Italije, Nemačka, Rusije, Kine, Kipra, Švajcarske i Srbije, predstaviće...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.