Leskovčanin Ivan Milenković četvrti put pobednik Oktobarskog likovnog salona

Izvor: JužneVesti.com, 01.Nov.2022, 12:32

Leskovčanin Ivan Milenković četvrti put pobednik Oktobarskog likovnog salona

Jubilarni 60. Oktobarski likovni salon svečano je otvoren proglašenjem najboljih umetničkih dela, a u konkurenciji više od 40 umetnika i 50 pristiglih radova, stručni žiri je za pobednika izabrao rad ulje na platnu ”Smartphone Light28” autora Ivana Milenkovića koji je nagrađen i sa 50.000 dinara.

Master likovnih umetnosti iz Leskovca poslednjih godina dobitnik je mnogobrojnih nagrada, a pored toga što je sinoć po četvrti put u šest godina proglašen pobednikom Oktobarskog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << likovnog salona, njegova slika je novembra prošle godine izabrana za najbolju na konkursu u nemačkom gradu Hanoveru. "Smartphone Light28" najbolja slika odlukom žirija; foto: Grad Leskovac

Ovim radom autor dosledno razvija tematiku kojoj je posvećen poslednjih godina i kroz koju prikzauje savremenu egzistenciju mladih generacija čiji je način života definisan posredovanom komunikacijom koja vodi prema otuđenju. Dominatnu uređenje u ovom ciklusu slika je ekransko svetlo, kojim autor na sebi svojsvetn način označava njegov likovni jezik genersian iz fotografije kao svakodenvnicu, suočavajući naše postojanje sa samoćom i prazninom - stoji u obrazloženju žirija.

Tročlani stručni žiri je odlučio da druga nagrada i 40.000 dinara pripadnu doktoru likovnih umetnosti Slobodanu Radojkoviću iz Niša za algrafiju ”Bez naziva”, dok je treće mesto i 30.000 dinara osvojila doktor likovnih umetnosti Jovana Đorđević iz Leskovca za kolaž na ručno pravljenom papiru "Suptilnost efermernosti“.

Iz LKC-a podsećaju da su autori posle zatvaranja izložbe, koja će trajati do kraja nedelje, u obavezi da preuzmu svoje radove u roku od 7 dana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.